LOADING

Type to search

STIRI TECH

Vertiv și Felix Telecom consolidează securitatea și eficiența prin modernizarea infrastructurii de rețea din România

Share

Vertiv, furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, și Felix Telecom, principalul furnizor de echipamente de comunicații din România, au anunțat modernizarea cu succes a echipamentelor de comunicații, infrastructură și supraveghere ale unei organizații cheie din sectorul public românesc. Cele două companii au modernizat rețeaua de telecomunicații a clientului cu o nouă tehnologie de alimentare și o infrastructură de sprijin, incluzând echipamente de securitate și date alimentate cu curent alternativ și echipamente radio alimentate cu curent continuu.

Întrucât operațiunile de securitate necesită disponibilitate continuă a echipamentelor, clientul a căutat să implementeze o soluție de distribuție a energiei care să ofere capabilități de rezervă a bateriei atunci când utilitățile locale se confruntă cu întreruperi neplanificate. În plus, organizația a căutat să implementeze rapid o rețea convergentă, reducând în același timp costurile. Deoarece urma să fie implementată în medii cu spațiu redus, noua soluție de alimentare trebuia, de asemenea, limitată la un rack, cu un factor de formă de maximum 6U pentru sistem și distribuție electrică. În plus, cerințele includ capacitatea de a crește atât puterea de curent alternativ, cât și curent continuu și capacitatea de distribuție în rack în viitor dar și o soluție care ar putea fi instalată ușor și rapid.

Cu o experiență dovedită în gestionarea proiectelor complexe de infrastructură la nivel global, Vertiv a fost ales de Felix Telecom ca furnizor-cheie pentru această infrastructură, implementând seria de invertoare Vertiv™ NetSure™ ca un sistem de alimentare convergenta  AC și DC. Soluția oferă o singură interfață atât pentru redresoare, cât și pentru invertoare, simplificând monitorizarea de la distanță și activitățile de gestionare și minimizând în același timp nevoia de vizite la fața locului, în comparație cu soluțiile cu interfață duală. Designul sistemului alimentează sarcinile AC și DC dintr-un singur sub-rack cu un banc comun de baterii, oferind redundanță și simplificând instalarea. Soluția cu invertor maximizează disponibilitatea site-ului cu timp de transfer zero de la alimentarea de la rețea la baterie. De asemenea, minimizează pierderile de energie, cu invertoare care operează cu o eficiență de până la 96,3% în modul AC-AC normal, reducând consumul de energie în comparație cu alternativele mai puțin eficiente.

Cu soluția NetSure™ Inverter, organizația a dobândit capacitatea de a controla atât sarcinile de alimentare AC, cât și DC de la un singur controler, o îmbunătățire față de soluția sa anterioară, care necesita unități separate. Sistemul dispune, de asemenea, un factor de formă mai mic, care economisește spațiu în rack pentru echipamente suplimentare care pot fi instalate în viitor. Vertiv a reușit să livreze în intervalul de timp scurt de care dispunea clientul, iar soluția are un proces de instalare în mod inerent ușor, fapt care a oferit partenerului posibilitatea de a respecta calendarul strâns al proiectului și de a crește traiectoria generării de venituri. Versatil, extrem de simplificat și care economisește spațiu, sistemul NetSure Inverter oferă o soluție scalabilă care ajută la reducerea consumului de energie.

„Vertiv și Felix Telecom s-au unit pentru a întări securitatea în România prin modernizări avansate ale infrastructurii de rețea, crescând conectivitatea și sporind disponibilitatea operațională. Suntem mândri că soluția noastră, seria Vertiv NetSure Inverter, a reprezentat elementul central al acestui demers ambițios”, spune Laurențiu Dragomir, Account Manager pentru România și Moldova la Vertiv.

„Protecția infrastructurii de comunicații este crucială într-un peisaj digital în continuă evoluție. Colaborarea cu Vertiv exemplifică devotamentul nostru pentru inovație și fiabilitate și ne asigură de faptul că împreună putem construi rețele rezistente care împuternicesc societățile și le propulsează către un viitor mai sigur, mai interconectat”, spune Sergiu Ghețu, Administrator, Felix Telecom.

Tags:

Leave a Comment