LOADING

Type to search

STIRI TECH

Unchain Fintech Festival a setat tendințele regionale ale celei mai efervescente industrii

Share

Unchain Fintech Festival a conturat peisajul fintech din Europa Centrală și de Est și a setat tendințele industriei, reunind peste 300 de participanți din peste 20 de țări. Acești au fost din domeniul financiar și în banking, reprezentanți ai băncilor centrale din țările din ECE, precum și pasionați de tehnologie și starup-uri.

Scena Unchain Fintech Festival a reunit 75 de speakeri și investitori, reprezentanți ai întregului ecosistem fintech, de la antreprenori până la membri ai acceleratoarelor și asociațiilor regionale și europene, parteneri instituționali și legislativi, care au oferit participanților informații despre viitorul industriei bancare și fintech, abordând subiecte de actualitate, precum sistemele inovative de plată, cryptomonedele, NTF-urile și tehnologia blockchain.

Invitații și-au exprimat opinia cu privire la sistemul bancar, afirmând că băncile sunt cele care ar trebui să inițieze colaborări cu fintech-urile, nu invers, și că ar trebui să opereze mai mult precum companiile tehnologice.

Conform experților, cuvintele de bază în industria fintech sunt viteza și parteneriatele, iar relația dintre jucătorii din domeniu trebuie să fie, mai ales, bazată pe încredere, cea mai importantă „valută” pe care o pot transmite băncile mai departe.

Organismele Uniunii Europene încearcă să creeze un teren comun, astfel încât în ​​loc de douăzeci și șapte de piețe să aibă doar una, facilitând creșterea și reducerea costurilor.

Între timp, autoritățile din România încearcă să seteze un cadru propice de colaborare în ecosistem, din punctul de vedere al plăților.

În paralel cu scena principală au avut loc patru sesiuni de pitch-uri și mentoring ale startup-urilor fintech în căutare de finanțare și sprijin. După mai multe runde de preselecție ante-eveniment, 24 de start-up-uri, din 15 țări, și-au susținut pitch-urile în cadrul festivalului, iar șapte dintre ele au fost finaliste:  Acounto din Ungaria, BoneX din Bulgaria, INKI.TECH din România, SLS Solutions din Polonia, Torus din Lithuania, Welthee din România, și FilmChain, startup-ul câștigător din Marea Britanie, cu parte din fondatori români.

Tags:

You Might also Like