LOADING

Type to search

STIRI TECH

Thales accelerează dezvoltarea operațiunilor în securitatea cibernetică prin achiziționarea OneWelcome

Share

Thales a achiziționt OneWelcome, lider pe piața gestionării identității și a accesului. Tranzacția în valoare de 100 de milioane de euro se înscrie în strategia Thales de expansiune a operațiunilor sale în domeniul securității cibernetice. Capacitatea solidă a OneWelcome de gestionare a ciclului de viață al identității digitale completează serviciile existente ale Thales în ceea ce privește identitatea și accesul (înregistrare securizată, emitere și management, cunoașterea clientului etc.) cu scopul de a oferi cea mai completă platformă de gestionare a  identității din domeniu.

Compania OneWelcome, cu sediul în Olanda, livrează servicii pe bază de cloud pentru gestionarea identității și a accesului pentru clienți din industrii puternic reglementate, permițându-le acestora să conecteze în deplină securitate clienți și parteneri comerciali, la serviciile lor online. În prezent, OneWelcome protejează identitățile a zeci de milioane de europeni pentru clienți emblematici precum Malakoff Humanis, Post NL și Banca Centrală Europeană. Thales va folosi această expertiză regională pentru a răspunde unei problematici mondiale, aceea de gestionare mai bună a identității și a managementului confidențialității datelor.

Activitatea OneWelcome va adresa în mod special nevoia sporită de a avea acces simplu și sigur la servicii online, cu respectarea confidențialității datelor, care este esențială pe piețe reglementate, care respectă prevederile în domeniul GDPR, de exemplu. Una dintre expertizele-cheie ale OneWelcome constă în aceea că oferă utilizatorilor un control mai bun al informațiilor și al datelor lor pe toate platformele și aplicațiile, prin aceea că îi ajută să-și gestioneze mai bine parolele, preferințele și consimțământul. Prin achiziționarea OneWelcome, Thales va oferi o platformă completă de gestionare a indentității, ceea ce va permite organizațiilor de toate mărimile să gestioneze identități interne și externe. Ca atare, acestea vor putea să dezvolte rapid noi servicii online, să își îmbunătățească eficacitatea operațională și să le ofere clienților un parcurs digital optimizat, cu respectarea și chiar depășirea conformității reglementate.

Cu peste 100 de angajați și clienți în Europa, OneWelcome a avut o creștere anuală puternică, de peste 30%. OneWelcome va face parte din Divizia globală de Identitate și Securitate Digitală a Thales. Compania de consultanță Gartner prognozează  că în 20232 , 72% dintre organizații vor derula o inițiativă CIAM, față de 40% în 2020.

În 2022, Thales plănuiește să angajeze 11.000 de oameni la nivel global, dintre care 1000 în domeniul securității cibernetice.

Se estimează că tranzacția OneWelcome, care este în curs de aprobare, va fi finalizată în a doua jumătate a anului 2022.

Tags: