LOADING

Type to search

STIRI TECH

Bitpanda introduce noi indici crypto

Share

Platforma de investiții digitale Bitpanda și-a extins oferta de Bitpanda Crypto Indices (BCI) prin lansarea de noi indici de crypto tematici, pentru toți cei interesați de investiții în diferite segmente din spațiul crypto.

Complexitatea pieței criptomonedelor a determinat Bitpanda să introducă, în 2020, Bitpanda Crypto Indices, pentru cei interesați de o abordare a investițiilor în criptomonede ce nu necesită intervenție. Indicii crypto ai fintech-ului Bitpanda permit atât investitorilor experimentați, cât și celor începători să-și construiască un portofoliu diversificat de asseturi crypto, fără a fi nevoiți să-și facă propriul audit al anumitor proiecte crypto în care au investit.

Inițial, Bitpanda a lansat trei produse diferite Crypto Index – BCI5, BCI10 și BCI25, acestea investind automat în primele 5, primele 10 sau primele 25 de criptomonede, în funcție de popularitatea lor măsurată prin dimensiunea și lichiditatea pieței. Datorită cererii, Bitpanda a extins oferta – noii săi indici Crypto oferă investitorilor oportunitatea de a investi în proiecte crypto în domeniile Metaverse, Infrastructură, Smart Contract și Finanțe descentralizate (DeFi) și le vor permite acestora să țină evidența celor mai importante tendințe ale pieței crypto, care înregistrează o evoluție rapidă.

Portofolii diversificate și control deplin

Noii indici crypto permit investitorilor să cumpere mai multe active dintr-o zonă de care sunt pasionați, fără a fi nevoie să-și revizuiască și să-și ajusteze portofoliile continuu manual. Cei patru indici oferă acces investitorilor la:

  • Lideri în infrastructură – Monede care susțin programe descentralizate concepute pentru a îndeplini sarcini specifice;
  • Lideri metaverse – Monede aflate în strânsă legătură cu jocuri și rețele sociale;
  • Lideri Smart Contracts – Monede care acceptă protocoale blockchain care permit găzduirea de aplicații auto dezvoltate sau dezvoltate de alte părți interesate;
  • Lideri DeFi – Monede aflate în strânsă legătură cu serviciile financiare construite pe rețele descentralizate fără intermediari centrali;

Proiectele crypto din fiecare categorie sunt alese pe baza temei generale și echilibrate în jurul capitalizării pieței. În fiecare lună, indicii sunt reechilibrați automat în funcție de schimbările înregistrate în piață, pe baza calculelor și revizuirilor efectuate de MVIS Index Solutions, divizia de indici a liderului manager de active VanEck.

Clienții Bitpanda pot cumpăra, vinde sau schimba noii indici crypto la fel ca orice alt activ digital de pe platformă, cu un singur click, simplu și sigur. Majoritatea investitorilor care dețin deja indici Bitpanda Crypto apelează la opțiunea plan de economii, acest lucru permițându-le să programeze achiziționarea automată a activelor în mod recurent.

Odată creat un Plan de Economii, acesta cumpără automat la ora stabilită de investitori, permițându-le acestora să beneficieze de efectul de mediere a costurilor cu flexibilitate maximă.

Tags: