LOADING

Type to search

COMPUTING STIRI

Technics SL-G700M2 – o nouă generație de playere audio multidigitale cu cea mai înaltă fidelitate a sunetului

Share

Technics a lansat nouă generație de playere audio multidigitale cu cea mai înaltă fidelitate a sunetului cu SL-G700M2, succesorul mult apreciatului Super Audio CD player de rețea SL-G700.

Player multidigital compatibil cu marea majoritate a mediilor audio digitale disponibile în prezent, inclusiv MQA®, cu numeroase surse audio de înaltă rezoluție și cu o mare varietate de servicii de streaming muzical, SL-G700M2 se bazează pe predecesorul său beneficiind totodată de o serie de îmbunătățiri ale performanței și sunetului.

În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere rapidă a cererii de sunet de calitate superioară, alimentată de o gamă largă de factori, printre care se numără crearea diferitelor formate de înaltă rezoluție, apariția platformelor de streaming de înaltă calitate și renașterea discurilor de vinil.

După ani de cercetare și dezvoltare, Technics SL-G700M2 a fost conceput pentru a răspunde acestor cereri.

Noua tehnologie de procesare a semnalelor digitale/analogice

În dezvoltarea tehnologiei de procesare a semnalelor audio digitale pentru următoarea generație de produse, obiectivul Technics a fost acela de a obține o aliniere a fazei și un răspuns ideal la impulsuri, caracteristici esențiale pentru o reproducere fidelă a muzicii cu o imagine corectă a sunetului. Începând cu LAPC (Load Adaptive Phase Calibration), încorporat pentru prima dată în SE-R1 în 2014, și continuând cu Space Tune și PHONO Response Optimiser, acest concept a fost aplicat în mod consecvent în funcție de produs și clasă.

SL-G700M2 este echipat cu un convertor D/A coerent de înaltă precizie, care este rezultatul combinării acestor tehnologii. Convertorul D/A coerent de înaltă precizie transformă valorile digitale în semnale analogice cu cea mai mare acuratețe înainte de a le transmite la un amplificator. Acesta este compus din trei elemente: etaj de procesare coerentă, un convertor D/A de înaltă performanță în configurație monaurală duală și un circuit amplificator discret brevetat.

  1. Procesare coerentă

Această tehnologie îmbunătățește capacitatea de reproducere a semnalelor impulsurilor prin minimizarea variațiilor de amplitudine și de fază care apar pe parcursul procesului de conversie D/A pentru semnale de până la 192 kHz PCM, utilizând tehnologii proprietare de procesare digitală a semnalelor. Rezultatul este o creștere a purității sunetului și o imagine sonoră mai clară.

  1. Convertor D/A de înaltă performanță în configurație monaurală dublă

SL-G700M2 dispune de un nou procesor DAC: dual ESS ES9026PRO. Amplasarea simetrică a câte unei unități L/R pe fiecare parte și structurile lor de transmisie independente reduc interferențele reciproce și reproduc fidel imaginea sonoră și spațiul muzical conținute de sursa de sunet.

  1. Circuit amplificator discret proprietar

Etajul de filtrare de după conversia D/A utilizează un circuit amplificator cu o configurație discretă unică în locul unui circuit integrat amplificator operațional. Acest lucru realizează o capacitate de reacție și un raport S/N și mai mare, reproducând chiar și cele mai subtile sunete.

Eliminarea zgomotului din sursa de alimentare anulează complet efectele adverse asupra semnalelor scurte.

Player-ele audio digitale care gestionează semnale mici necesită o eliminare completă a zgomotului, deoarece chiar și cel mai mic zgomot poate afecta semnificativ calitatea sunetului. SL-G700M2 este echipat cu o sursă de alimentare silențioasă cu mai multe etaje care aplică și implementează tehnologii dezvoltate și verificate. Sursa de alimentare silențioasă cu mai multe etaje asigură o eliminare completă a zgomotului în trei faze: sursă de alimentare în comutație de mare frecvență; regulator cu zgomot redus și anulare activă a zgomotului prin injecție de curent. 

  1. Sursă de alimentare în comutație de mare frecvență

SL-G700M2 utilizează o sursă de alimentare în comutație de mare frecvență de circa 300 kHz, utilizată anterior pentru circuitele analogice ale amplificatorului integrat de referință Technics SU-R1000. Prin creșterea frecvenței de comutație, se reduc interferențele de zgomot pe lățimea de bandă de redare a muzicii și se obține o sursă de alimentare foarte precisă.

  1. Regulator cu zgomot redus

Combinată cu circuitul original de alimentare stabilizată, această sursă de alimentare dedicată oferă o putere stabilă cu zgomot redus. Structura discretă a circuitului nu utilizează circuite integrate de uz general, iar reglajul precis asigură o putere optimizată pentru circuitele analogice.

Zgomotul redus la nivel înalt și alimentarea stabilă sunt realizate cu reglajul precis al structurilor circuitelor. 

  1. Anulare activă a zgomotului prin injecție de curent

Această tehnologie nou dezvoltată elimină componentele nedorite de zgomot prin aplicarea unui curent de fază inversă zgomotului detectat. Se poate obține o eliminare mai eficientă a zgomotului de curent prin utilizarea metodei push/pull în combinație cu eliminarea convențională a zgomotului prin curentul de fugă. 

Suport pentru o mare varietate de surse muzicale, inclusiv Super Audio CD și MQA, precum și o nouă intrare USB-B

Redarea discurilor de înaltă definiție

SL-G700M2 suportă redarea formatului de disc de înaltă calitate Super Audio CD și dispune de un mod dedicat SACD/CD “Pure Disc Playback” pentru îmbunătățirea suplimentară a calității sunetului. Acest mod dezactivează toate modulele de circuit, cu excepția celor necesare pentru redarea Super Audio CD/CD, reducând zgomotul intern și îmbunătățind calitatea sunetului. 

Suportă diverse formate de înaltă rezoluție, în plus față de MQA.

SL-G700M2 este capabil să decodifice și să redea integral fișierele MQA și CD-urile MQA. De asemenea, sunt acceptate și diverse alte formate de înaltă rezoluție, inclusiv WAV/AIFF de până la 384 kHz/32 biți, FLAC/ALAC de până la 384 kHz/24 biți și redarea fișierelor DSD de până la 11,2 MHz. 

Funcții îmbunătățite de redare în rețea  

SL-G700M2 este compatibil cu Google Chromecast built-in, permițând utilizarea unei game largi de servicii de streaming de muzică din aplicații compatibile cu Chromecast, precum și Apple AirPlay 2. De asemenea, sunt acceptate conexiunile wireless Wi-Fi® și Bluetooth®.

Playerul este, de asemenea, echipat cu un nou port USB-B care permite conectarea permanentă la un server audio de rețea sau la un PC pentru redarea surselor de sunet de înaltă rezoluție de pe dispozitivul conectat.

 Carcasă atractivă de înaltă calitate și șasiu care contribuie la calitatea sunetului

SL-G700M2 este împărțit în patru secțiuni în interiorul șasiului, cu secțiunile de alimentare, interfață digitală, circuite analogice și unitate de disc, fiecare fiind independentă de cealaltă. Acest lucru suprimă interferențele reciproce între circuite și reduce deteriorarea calității sunetului. Unitatea de disc adoptă o configurație de șasiu cu trei straturi, iar amortizarea puternică a vibrațiilor și construcția silențioasă, inclusiv un sertar pentru discuri realizat din aluminiu turnat sub presiune, asigură o redare de înaltă precizie a discurilor.

Exteriorul este prevăzut cu un panou frontal din aluminiu cu grosimea de 7 mm finisat hairline și panouri laterale din aluminiu cu grosimea de 3 mm, precum și cu un logo Technics gravat pentru un design și un finisaj de înaltă calitate.

Tags:

You Might also Like