LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT

Sony prezintă noua gamă de televizoare BRAVIA XR 2023

Share

Sony Europe B.V. anunță astăzi gama de televizoare BRAVIA XR 2023 ce integrează Cognitive Processor XR, care oferă cea mai bună experiență de divertismentpentru acasă. În gama BRAVIA XR există de acum patru noi modele: X95L Mini LED, X90L Full Array LED, A95L QD-OLED și A80L OLED. Toate acestea sunt echipate cu funcții care le oferă consumatorilor o experiență imersivă pentru vizionarea de filme, pentru a se bucura de aplicații de streaming, gaming și multe altele.

Televizoarele din gama BRAVIA XR 2023 dispun de Cognitive Processor XRTM în varianta sa actualizată, care  integrează noua tehnologie XR Clear Image, ce îmbunătățește claritatea imaginilor în mișcare prin reducerea zgomotului de imagne , diminuând efectul de blur, în timp ce redă scene de acțiune, foarte dinamice. Cognitive Processor XR permite un control mai bun al iluminării din spate, strălucire crescută și o reducere a efectului de blooming.

Mai mult, fiecare dintre aceste modele oferă funcția Acoustic Center Sync, prin care sistemul audio al televizoarelor se sincronizează cu soundbar-urile Sony compatibile, devenind astfel difuzor central pentru a oferi cea mai bună xperiență imersivă, chiar în confortul propriei locuințe[1]. Pentru cei care vor o experiență și mai captivantă, fiecare dintre aceste modele asociat cu soundbar-urile Sony  oferă 360 Spatial Sound Mapping, ce generează „difuzoare fantomă” și optimizează câmpul sonor. Anul acesta, modelul X95L dispune de funcția Acoustic Multi-Audio+TM care duce sunetul la un alt nivel, pentru a fi în concordanță  cu dinamica imaginilor redate pe ecran. Modelele A95L și A80L dispun de funcția Acoustic Surface Audio+TM cu actuatori care vibrează pentru a produce sunet pe suprafața întregului ecran, fiind sincronizat perfect cu imaginea redată.

De asemenea, gama BRAVIA XR 2023 lepermite pasionaților de gaming pe PlayStation® 5  să beneficieze de funcții exclusive precum Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode, pentru optimizarea calității imaginii în timpul sesiunilor de gaming și streaming. Printre alte caracteristici disponibile se numără și Game Menu,  cu ajutorul căruia gamerii pot adapta setările în funcție de preferințele lor, cum ar fi activarea sau dezactivarea VRR sau Motion Blur Reduction foarte ușor și rapid. Funcția Game Menu le permite utilizatorilor și să mărească luminozitatea în zonele întunecate pentru a repera cu ușurință obiectele și adversarii cu ajutorul Black Equalizer și pentru a ținti cu ușurință adversarii, folosind 6 tipuri de ținte diferite. O altă noutate în acest an este și posibilitatea de a personaliza dimensiunea ecranului de vizualizare cu ajutorul funcției Screen Size, pentru ca gamerii să se poată concentra la acțiunea  dintr-o porțiune anume a ecranului[2]. Modelul A95L dispune și de funcția Multi-View, prin care utilizatorii pot viziona clipuri de tip walkthrough sau ghiduri de gameplay în  același timp în care joacă  titlurilepreferate.

În plus, Sony își menține angajamentul de a reduce utilizarea plasticului prin inițiativa Road to Zero. Pentru a diminua impactul asupra mediului, Sony lucrează la mai multe aspecte din întreg ciclul de viață al produselor, cum ar fi reducerea utilizării plasticului pur, îmbunătățirea eficienței transportului și revizuirea consumului de energie în timpul utilizării. Noul Eco Dashboard inclus pe toate modelele din 2023 le permite utilizatorilor să personalizeze cu ușurință preferințele și setările de economisire a energiei.

„Noile televizoare BRAVIA XR de la Sony sunt făcute pentru divertisment – indiferent dacă sunteți un iubitor de sport, un fan al filmelor sau gamer, BRAVIA este cea mai bună alegere”, a declarat Masashi Takiguchi, actualul șef al diviziei Pan-European Home Entertainment and Sound și viitorul președinte al Sony Europe. „Noile modele nu fac compromisuri în ceea ce privește îndeplinirea viziunii noastre și reunesc zeci de ani de expertiză Sony în industriile de televiziune, film și gaming.”

Principalele caracteristici ale noii game BRAVIA XR:

  • Cognitive Processor XR cu funcția XR Clear Image: Cognitive Processor XR reproduce pe ecran conținutul așa cum este experimentat  de oameni în viața reală. Cea mai recentă variantă a Cognitive Processor XR pentru gama 2023 intră într-un nou capitol al dezvoltării sale, cu funcția avanstă XR Clear Image. Această tehnologie reduce și mai mult zgomotul din imagine și diminuează efectul de motion blur, creând scene vibrante, care emană realism.
  • Experiență  la  nivel superior cu produsele audio Sony: Noile televizoare BRAVIA XR de la Sony se potrivesc excelent cu o gamă de produse audio Sony, cum ar fi sistemul Home Theatre HT-A9 sau soundbar-urile HT-A7000, HT-A5000 și HT-A3000. 360 Spatial Sound Mapping, o nouă frontieră a tehnologiei sunetului spațial, este cea mai recentă adiție pentru modelele HT-A7000, HT-A5000 și HT-A3000. Prin calibrarea sunetului în funcție de camera de vizionare , tehnologia creează mai multe „difuzoare fantomă” dispuse optim pentru un câmp de audiție mai amplu și mai imersiv.[3]
  • XR Backlight Master Drive: Având la bază Cognitive Processor XR™, funcția XR Backlight Master Drive utilizează un algoritm de reglare locală a intensității luminoase, dezvoltat de Sony, pentru a controla cu precizie și independență absolută mii de mini-LED-uri ultra-dense, oferind o luminozitate extraordinară, o gamă dinamică impresionantă, negru profund și culori foarte naturale.
  • Acoustic Center Sync: Se potrivește perfect cu soundbar-urile Sony – funcția Acoustic Center Sync sincronizează difuzoarele televizorului cu  soundbar-uri Sony compatibile pentru a consolida sunetul pe canalul  central  oferind un dialog mai clar, mai amplu și un sunet mai  captivant. Prin asocierea cu produsele Sony Home Audio, utilizatorii se pot aștepta la o experiență de vizionare acasă cu adevărat excepțională.[4]
  • Perfect pentru PlayStation® 5 și funcții de gaming: Jucătorii își pot îmbunătăți experiența de gaming pe PlayStation® 5 , datorită funcțiilor exclusive Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode care optimizează calitatea imaginii în timpul jocurilor sau streaming-ului.[5] Datorită noii funcții Game Menu, nu a fost niciodată mai ușor să ajustați setările de joc și funcțiile de asistență. Toate elementele esențiale sunt la îndemâna jucătorului pentru reglare imediată. În plus, BRAVIA XR A95L dispune de setări pentru vizualizare multiplă, ceea ce face mai ușor ca niciodată să urmărești clipuri de tip walkthrough sau ghiduri de gameplay în timp ce joci titlurile preferate.
  • BRAVIA CORE: BRAVIA CORE[6] este un serviciu de filme pre-instalat care oferă 5, 10 sau 15 credite pentru a viziona cele mai noi lansări sau filme clasice dar și streaming nelimitat pentru alte titluri timp de până la 24 de luni, la achiziționarea unui televizor BRAVIA XR. Cu tehnologia BRAVIA XR Pure Stream™[7] și datorită formatului IMAX® Enhanced[8], conținutul este redat cu imagini uimitoare și cu o expresivitate superioară a sunetului. Datorită BRAVIA CORE Calibrated Mode, filmele se vor ajusta automat la setările optime de imagine, inclusiv trecând în modul IMAX Enhanced, pentru a crea o experiență de vizionare cu adevărat excepțională în confortul propriei locuințe. În timp, aplicația va beneficia de noi caracteristici.
  • Buton pe telecomandă pentru Crunchyroll®: Butonul de pe telecomandă[9] pentru Crunchyroll le oferă utilizatorilor BRAVIA acces printr-o singură atingere la una dintre cele mai mari biblioteci de producții anime din lume, o colecție de peste 18.000 de ore de anime, cuprinzând peste 44.000 de episoade și filme de lung metraj, traduse în mai multe limbi. Redarea simultană este, de asemenea, accesibilă, astfel încât titlurile japoneze pot fi vizionate din străinătate după difuzarea în Japonia[10].
  • BRAVIA CAM: BRAVIA CAM poate detecta poziția privitorului pentru a optimiza imaginea și sunetul în funcție de mediul din cameră și de distanța de vizionare, facilitând comunicarea video cu familia și prietenii pe un ecran mare.[11]
  • Google TV: Vizionați peste 700.000 de filme și episoade TV, toate într-un singur loc. Google TV reunește conținutul preferat al fiecăruia din diferite aplicații și abonamente și îl organizează optim. Căutarea este ușoară – tot ce au de făcut utilizatorii este să-l întrebe pe Google. Aceștia pot rosti comanda „Hei, Google, găsește filme de acțiune” pentru a efectua o căutare în toate aplicațiile.[12]
  • Dezvoltate ținând cont de sustenabilitate: În timpul producției, Sony reduce utilizarea totală a plasticului cu aproximativ 60%[13], și diminuează emisiile cu aproximativ 15% prin utilizarea unor ambalaje mai mici și mai ușoare în timpul transportului.[14]
  • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup (Configurare ușoară), utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare.

Noile modele Sony BRAVIA XR și funcționalitățile lor cheie

Televizoarele BRAVIA XR X95L 4K HDR Mini LED (75”, 65”):

  • Procesare TV inteligentă și performantă: Cognitive Processor XR reproduce modul în care vedem lumea reală pentru a oferi o imagine cu un contrast dinamic larg, nuanțe detaliate de negru, luminozitate dusă la nivelul următor și culori naturale.
  • Controlul suprem al iluminării din spate: Tehnologia XR Backlight Master Drive ajustează fin imaginea, oferind un negru profund și culori naturale ce revigorează aspectul vizual al filmelor și jocurilor.
  • Contrast și culoare Mini LED: Experimentați contrastul suprem oferit de mii de Mini LED-uri și miliarde de culori controlate prin precizia tehnologiilor XR Backlight Master Drive și XR Triluminos Pro.
  • Google TV: Vizionați peste 700.000 de filme și episoade TV, toate într-un singur loc. Google TV reunește conținutul preferat al fiecăruia din diferite aplicații și abonamente și îl organizează optim. Căutarea este ușoară – tot ce au de făcut utilizatorii este să-l întrebe pe Google. Aceștia pot rosti „Hei, Google, găsește filme de acțiune” pentru a efectua o căutare în toate aplicațiile.[15]
  • Filme incluse, cu BRAVIA CORE: Bucurați-vă de streaming de filme 4K UHD și IMAX® Enhanced[16]de înaltă calitate incluse în aplicația BRAVIA CORE, exclusiv pe anumite televizoare Sony.[17]
  • Perfect pentru PlayStation® 5: Jocurile pe PlayStation® 5 sunt duse la următorul nivel, datorită caracteristicilor exclusive Auto HDR Tone Mapping și Auto Genre Picture Mode, care optimizează calitatea imaginii în timpul jocurilor sau streaming-ului.[18]
  • Toate setările jocurilor într-un singur loc: Cu Game Menu gestionați rapid setările de imagine din joc și funcțiile de asistență într-o singură interfață convenabilă.
  • Gaming prin HDMI 2.1: Obțineți un avantaj în jocuri foarte competitive, datorită caracteristicilor HDMI 2.1: 4K/120, VRR și ALLM.[19]
  • Imaginea și sunetul aliniate cu precizie: Cu ajutorul Acoustic Multi-Audio și Dolby Atmos, tweeterele din rama televizorului,  adiționale difuzoarelor tradiționale, duc sunetul la următorul nivel, pentru a fi în concordanță  cu dinamica imaginilor redate pe ecran.[20]
  • Divertisment îmbunătățit: Experimentați un conținut cinematografic captivant, așa cum a intenționat creatorul, cu suport pentruDolby Vision[21], IMAX Enhanced[22] și Netflix Adaptive Calibrated Mode[23].
  • Mai multă claritate, mai puțin zgomot: Readuceți textura și detaliile pierdute, cu zgomot și efect de blur reduse și vizualizați tot conținutul HD și digital îmbunătățit la o rezoluție apropiată de 4K, datorită tehnologiilor XR 4K Upscaling și XR Clear Image.
  • X-Anti Reflection și X-Wide Angle: Reflexie redusă la minimum pentru o experiență de vizionare fără distrageri și culori vii, realiste din orice unghi, păstrând în același timp mai multe nuanțe și luminozitate sporită.
  • Potrivire perfectă cu soundbar-urile Sony: Acoustic Center Sync sincronizează difuzoarele televizorului cu soundbar-urile Sony compatibile pentru a consolida sunetul pe canalul central, pentru un dialog mai clar, mai plin și un sunet mai captivant.[24]
  • Experiență TV îmbunătățită cu BRAVIA CAM: Comunicați video cu prietenii și familia și permiteți BRAVIA CAM să ajusteze automat imaginea și sunetul în funcție de mediul din cameră și de poziția privitorului.
  • Toate setările Eco într-un singur loc: Eco Dashboard păstrează toate setările utilizatorului într-un singur loc, facilitând astfel modificarea lor individuală sau comună a acestora. Cu ajutorul opțiunii Easy Setup, utilizatorii pot optimiza setările pentru mediul lor de vizionare.
  • Marginea Seamless Edge din aluminiu se va potrivi perfect cu orice interior.
  • Suportul de susținere din aluminiu cu fixare în 3 poziții oferă cea mai mare comoditate; alegeți între poziția standard, poziția îngustă pentru suprafețe de mobilier ndivi ori poziția ceva mai ridicată, pentru a poziționa soundbar-ul.
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *