LOADING

Type to search

Featured Stiri Tech

Siguranța copiilor pe Facebook și Instagram – Actualizări Meta

Share

Pentru ca oamenii, dar în special tinerii, să se poată bucura de relațiile din mediul online într-un spațiu în care să se simtă în siguranță, iar în momentul în care opresc aplicațiile să fie mulțumiți de timpul pe care l-au petrecut în mod activ acolo, Meta a făcut o serie de actualizări pentru Facebook și Instagram.

Luni, Antigone Davis, Global Head of Safety la Meta, a oferit informații despre:

Actualizările pentru limitarea interacțiunilor nedorite: Pe lângă măsurile existente, compania testează noi modalități de a proteja adolescenții atunci când aceștia ar intenționa să trimită mesaje către adulți potențial suspecți cu care nu sunt conectați. Mai mult, profilul acestora nu va mai fi  prezentat în secțiunea Poate îi cunoști. Pentru mai multă siguranță, este testată și eliminarea butonului pentru mesaj de pe conturile de Instagram ale adolescenților, atunci când profilurile acestora sunt vizionate de adulți suspecți.

Încurajarea adolescenților să utilizeze instrumentele de siguranță: Au fost dezvoltate o serie de instrumente, astfel încât adolescenții să ne poată informa dacă ceva îi face să se simtă inconfortabil în timpul utilizării aplicațiilor noastre și introducem noi notificări care îi încurajează să folosească aceste instrumente. De exemplu, le solicităm adolescenților să raporteze un cont pe care l-au blocat și le trimitem notificări de siguranță cu informații despre cum să gestioneze mesajele nepotrivite primite de la adulți.

Noile setări de confidențialitate pentru adolescenți pe Facebook: Începând de astăzi, toți utilizatorii cu vârste sub 16 ani (sau sub 18 ani în anumite țări) vor avea de parcurs mai multe etape legate de confidențialitate atunci când se alătură Facebook și îi vom încuraja pe adolescenții care au deja cont să aleagă aceste setări menite să le asigure un grad mai mare de intimitate.

Noi instrumente pentru a opri răspândirea imaginilor intime ale adolescenților:

Meta colaborează cu Centrul Național pentru Copii Dispăruți și Exploatați (NCMEC) pentru a construi o platformă globală pentru adolescenții care se tem că imaginile intime pe care le-au creat ar putea fi distribuite pe platforme publice online fără consimțământul lor.

De asemenea, lucrează cu Thorn și NoFiltr pentru a crea materiale educaționale care să reducă jena și stigmatizarea din jurul imaginilor intime și să le permită adolescenților să caute ajutor și să preia controlul dacă au distribuit astfel de imagini sau se confruntă cu șantajul sexual.

Compania intenționează să lanseze o nouă campanie de tip „informație de interes public” (PSA) prin care să încurajăm oamenii să se gândească de două ori înainte de a redistribui acele imagini online și, în schimb, să le raporteze.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *