LOADING

Type to search

STIRI

Rutinel, câștigătorul Innovators for Children 2023, aduce Crăciunul autentic aproape de părinți și copii printr-o campanie inedită de Advent

Share

Rutinel, câștigătorul acceleratorului Innovators for Children 2023, derulează o campanie inedită de Crăciun, dedicată părinților și copiilor: sub sloganul Crăciun #pebune cu Rutinel, părinții alături de cei mici sunt invitați în perioada 1-24 decembrie să descopere provocări zilnice captivante, concepute pentru a crea momente de conectare și a întări legăturile dintre membrii familiei, fără efort. Prin această campanie reinventată de Advent, Rutinel provoacă părinții să renunțe la presiunea perfecțiunii și să aducă spiritul Crăciunul în viața lor prin momente simple, autentice și pline de conexiune reală. Acceleratorul Innovators for Children 2023 este organizat de Impact Hub Bucharest alături de partenerul său strategic BRD Groupe Société Générale.

Decembrie vine cu povara proprie a sărbătorilor, iar Rutinel își propune prin campania lansată să transforme această perioadă dintr-una încărcată de stres într-o experiență autentică. Provocarea lansată părinților de Alina Androne, mamă, medic rezident neonatolog și fondatoarea startupului Rutinescu, este de a renunța la standardele nerealiste ale Crăciunului și de a îmbrățișa ideea că fiecare moment petrecut împreună, în familie, este suficient, fix așa cum este el.

 

De la ziua pe dosla “concursul mondial de descoperit cel mai neobișnuit ornament”, fiecare zi aduce cu sine o nouă activitate surpriză propusă de Rutinel, plină de creativitate și distracție, pentru toată familia. Activitățile sunt publicate în fiecare dimineață, pe www.rutinescu.ro.

 

În pragul sărbătorilor de Crăciun, vă invit în lumea autentică a conexiunii sincere în cele mai banale momente. Într-o perioadă în care ideea de sărbătoare poate fi adesea romantizată, prin campania Crăciun #pebune cu Rutinel aducem în prim-plan realitatea de zi cu zi, renunțând la presiuni și standarde nerealiste. Părinții nu au nevoie de niciun fel de pregătiri prealabile sau logistică suplimentară pentru realizarea activităților propuse pe rutinescu.ro, ci doar de alocarea a 10 minute pentru a descoperi provocarea lansată de noi și a de o realiza alături de cei mici. Pentru mine, Crăciunul nu înseamnă o casă sclipitoare și trei zile de gătit, ci înseamnă să fiu acolo, cu prezență și intenție, să creez amintiri autentice alături de copiii mei și asta e și invitația pe care o lansăm către public.“, a declarat Alina Androne, fondatoarea Rutinel.

 

 

Cum a apărut Rutinel, calendarul interactiv al rutinei zilnice pentru copii

Alina Androne are 30 de ani, este mamă a doi copii, medic rezident neonatolog, iar la jumătatea anului 2023 a lansat Rutinel, un calendar interactiv al rutinei zilnice, dedicat copiilor între 3-5 ani, în care activitățile zilnice sunt transformate în joacă și momente de conectare.

Rutinel își propune să convingă copiii să facă lucruri simple, precum spălatul pe dinți, pe cap, dormitul sau îmbrăcatul. Calendarul interactiv combate rezistența copiilor la activitățile de îngrijire și oferă un sentiment de siguranță, prin transformarea activităților zilnice în jocuri distractive. Până în prezent, Rutinel a vândut peste 500 de calendare interactive prin eforturi organice de promovare, iar pe viitor va dezvolta și o aplicație pentru a ajunge și la copiii de vârste mai mari.

În noiembrie 2023, Rutinel a câștigat marele premiu în cadrul acceleratorului Innovators for Children, dedicat soluțiilor care aduc un impact pozitiv pentru bunăstarea copiilor și a adolescenților. După două luni de workshop-uri, mentorat și accelerare, Rutinel a convins juriul și a câștigat o finanțare nerambursabilă de 5000 Euro. Alături de Rutinel, alte șase startupuri finaliste s-au luptat pentru premiul cel mare.

„La Rutinel, încercăm să demontăm ideea că joaca alături de copiii noștri este încă o sarcină de bifat pe lista zilnică și să arătăm că cei mici nu au nevoie de jucării scumpe sau activități extraordinare, nu au nevoie ca părinții să facă tumbe pentru ei, au nevoie doar să fim acolo, cu adevărat prezenți, în momentelele mici, de zi cu zi. Iar campania proaspăt lansată de Crăciun, sub forma unui calendar online de Advent, vine ca o continuare firească a misiunii noastre: să renunțăm la presiunea perfecțiunii momentelor de Crăciun, la standarde și așteptări nerealiste și să ne împuternicim pentru a fi acolo lângă ei, zilnic, prin activități simple, care se bazează pe conexiune, nu pe perfecțiune.“, a adăugat Alina Androne.

 

Manifestul momentelor mici în social media

Părinții sunt invitați de Rutinel să se alăture campaniei Crăciun #pebune și să împărtășească la rândul lor propriile momente neplanificate de conectare autentică din perioada Sărbătorilor pe social media, folosind hashtag-urile #Rutinel,  #CraciunPeBune și #ConexiuneNuPerfectiune.

Scopul manifestului din online este de a încuraja cât mai mulți părinți să renunțe la presiunea de a decora cea mai frumoasă casă de Crăciun sau un brad perfect, de a curăța casa în cel mai mic detaliu și mai degrabă de a sărbători autentic, prin momente simple, de conexiune și prezență, alături de cei mici, fără presiunea unor norme sau așteptări.

Crăciun #pebune cu Rutinel continuă până la data de 24 decembrie, iar activitățile pot fi descoperite atât pe www.rutinescu.ro, cât și pe pagina de social media a proiectului.

 

Innovators for Children, acceleratorul care a propulsat Rutinel

Ediția a cincea a Innovators for Children a debutat în iunie 2023 și a primit un total de 74 de aplicații, din toată țara, din partea startupurilor și antreprenorilor sociali care au propus soluții pentru sănătatea și dezvoltarea fizică, intelectuală și emoțională a copiilor și adolescenților.

În urma procesului de selecție, 10 echipe au participat în program dintre care șapte și-au prezentat soluțiile în ziua marii finale în fața juriului.

În cele patru ediții organizate anterior, 15 proiecte desemnate câștigătoare au fost susținute prin resursele programului și au primit o finanțare totală de 251.000 euro. În total, 54 de startupuri au trecut prin accelerator, beneficiind de 220 ore de mentorat și training. Innovators for Children 2022 a fost desemnat câștigător al Premiului I la categoria Inovație Digitală în CSR, în cadrul CSR Awards.

Mai multe informații despre Innovators for Children sunt disponibile pe pagina dedicată, aici.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *