LOADING

Type to search

TECH

QuarkXR strânge 1,5 milioane de euro pentru a opționaliza AR ȘI VR pentru întreprinderi

Share

Dezvoltatorul de tehnologie profundă QuarkXR strânge o rundă de 1,5 milioane EUR ca parte a eforturilor companiei de a eficientiza Cloud XR (Realitate Virtuală și Augmentată) pentru întreprinderi. Echipa a fost recent aprobată de platforma românească de investiții angel SeedBlink, unde QuarkXR plănuiește să atingă prima etapă a rundei – 875.000 €. Compania și-a asigurat deja angajamente inițiale ale fondului de capital de risc Vitosha Venture Partners și alți mai mulți investitori, în valoare de 725.000 EUR.

QuarkXR a dezvoltat cea mai mare platformă de streaming în cloud în ceea ce privește numărul de cazuri de utilizare Enterprise XR. Soluția lor este un SaaS B2B care utilizează cloud computing pentru a transforma orice cască XR într-un supercomputer, capabil să redă grafică de înaltă fidelitate și modele 3D. Fără tehnologia QuarkXR, este greu să utilizați dispozitive XR pentru cazuri de utilizare Enterprise, iar produse precum Meta Quest sunt limitate la jocuri, sociale și aplicații non-interactive.

Compania și-a atras noii investitori datorită unei liste lungi de realizări din ultimii 6 ani: Acorduri cu clienți precum Deutsche Telekom, Orange Silicon Valley, Orange France și Telenet, precum și investiții de la LAUNCHub, HTC Vive Investment, Vassil Terziev, ODACIO și CEO Angels Club.

Prin tehnologia sa de ultimă oră, QuarkXR permite imersiunea în realitatea virtuală și augmentată de înaltă fidelitate, fără a fi nevoie de un computer puternic. Utilizatorii primesc imaginile randate de la serverul cel mai apropiat de ei (Edge Cloud) și se pot bucura de experiență prin orice căști wireless.

Pentru a dezvolta în continuare potențialul tehnologiei noastre și pentru a intra pe noi piețe, suntem în proces de a strânge restul de 150.000 EUR de la membrii SeedBlink”, spune cofondatorul și CEO-ul QuarkXR Krasimir Nikolov. „Suntem extrem de fericiți că avem sprijinul de asociați puternici precum Vitosha Venture Partners și de a fi fost printre companiile aprobate pentru a se alătura SeedBlink”, a adăugat el.

Soluția software, care a impresionat numeroși investitori din mai multe țări, vizează o piață de 10 miliarde de euro în industrii precum telecomunicații, producție, automobile, arhitectură, sănătate, resurse umane, apărare și divertisment. Există un interes considerabil din partea producătorilor de automobile, de exemplu, care au nevoie de instruire de înaltă calitate, rapidă și sigură pentru noii angajați din fabricile lor. Acolo intră în joc infrastructura de nouă generație a QuarkXR pentru realitate virtuală și augmentată fără fir. NVIDIA a numit QuarkXR drept unul dintre pionierii spațiului Cloud XR. Cel mai recent, QuarkXR a devenit parte a Bosch Startup Harbour, unde compania va colabora cu conglomeratul la diferite aplicații ale XR în domeniul digitalizării, viitorul muncii, AI, IOT și alte domenii.

Platforma de investitori angel SeedBlink oferă oricui dorește să contribuie cu minimum 2.500 de euro la un proiect la alegerea lor în schimbul unei cote respective din afacerea respectivă. Pentru a fi listate pe platformă, companiile de strângere de fonduri trec printr-un proces de selecție riguros. De aceea, aderarea QuarkXR la catalogul SeedBlink este o realizare în sine.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *