LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT STIRI

Piletilevi Group, care a cumpărat un pachet majoritar din Bilete.ro

Share

Grupul Piletilevi cumpără un pachet majoritar de acțiuni la două companii poloneze de vânzare de bilete – kicket și Biletomat – care devine, după fuziune, a doua cea mai mare companie de vânzare de bilete din Polonia, precum și cel mai mare jucător din Europa Centrală, intermediind vânzări de bilete în valoare de aproape 320 de milioane de euro pe an.

Potrivit lui Sven Nuutmann, co-proprietar și CEO al Grupului Pitilevi, Grupul Piletilevi cumpără kicket.com și Biletomat.pl, care sunt jucători binecunoscuți pe piața poloneză. “Cu această tranzacție, Grupul Piletilevi deține acum o participație de 77% în companiile achiziționate, care va crește la 83,8% până în 2026”, a spus Nuutmann.

Potrivit acestuia, cea mai mare investiție din istoria Grupului Piletilevi va oferi companiei fuzionate din Polonia posibilitatea de a deveni lider de piață în viitorul apropiat. “Acum suntem concentrați pe conectarea într-un mod eficient a companiilor care sunt achiziționate și a companiei noastre existente în Polonia, GoOut Polonia, astfel încât toți clienții noștri să beneficieze de cele mai bune funcționalități ale Grupului Piletilevi și ale noilor parteneri, cât mai repede posibil”, a spus Nuutmann.

El a adăugat că apariția unei companii puternice de brokeraj de bilete pe piața poloneză va oferi organizatorilor de evenimente securitate financiară, va crește concurența și va oferi o selecție mai diversă de evenimente culturale unui public mai larg. “Un sistem de ticketing care are standarde uniforme și este conectat între țări va îmbunătăți semnificativ schimbul cultural internațional”, a spus Nuutmann. Condițiile oferite organizatorilor de evenimente până rămân valabile chiar și după fuziunea companiilor.

Potrivit lui Nuutmann, nivelul tehnologic al platformei de vânzări a companiilor poloneze achiziționate este foarte bun și va accelera, de asemenea, finalizarea noii platforme a Grupului Pitilevi, în care compania a investit aproape 6 milioane de euro. Noua platformă Piletilevi va fi finalizată în prima jumătate a anului 2025.

Potrivit lui Maciej Wartacz, CEO kicket, și Konrad Kubaczewski, CEO Biletomat, manageri ai companiilor poloneze care s-au alăturat Piletilevi, parteneriatul cu Grupul Pitilevi, care a devenit cel mai mare jucător din Europa Centrală, va asigura dezvoltarea continuă a companiilor și va oferi organizatorilor de evenimente un sprijin și mai eficient în campaniile de marketing pentru evenimente și vânzarea de bilete. “Ne cunoaștem cu Konrad de mai bine de 6 ani și a fost întotdeauna intenția noastră reciprocă de a fuziona și consolida industria din Polonia. Datorită grupului Piletilevi și fondului de capital privat BaltCap, putem în sfârșit să facem acest lucru și să devenim a doua cea mai mare companie de bilete din Polonia, o piață în valoare de peste 1 miliard de euro în bilete vândute pe an”, a spus Wartacz.

Tranzacția a fost semnată marți la Varșovia, capitala Poloniei, și a intrat în vigoare imediat după semnare. Tranzacția a fost co-finanțată de SEB Bank. “Sprijinirea companiilor locale în expansiunea lor internațională este una dintre ambițiile noastre și suntem foarte fericiți să fim partener al Grupului Piletilevi în această călătorie. Dezvoltarea companiilor bazate pe servicii a fost foarte rapidă și competitivă, astfel încât este impresionant să vedem modul profesionist în care Piletilevi a reușit să crească, să-și extindă acoperirea și să devină lider de piață în regiune”, a comentat Peep Jalakas, membru al consiliului de administrație al SEB.

Grupul Piletilevi, cea mai mare și cunoscută platformă de vânzare de bilete din statele baltice, a început să se extindă puternic în Europa Centrală în vara anului 2023, când a cumpărat mai întâi un pachet majoritar de acțiuni la una dintre cele mai mari companii de ticketing din România, Bilete.ro, și apoi și la liderul pieței cehe, GoOut.net.

Bilete.ro operează pe piața din România de 18 ani, înregistrând vânzări de peste 2 milioane de bilete pe an. Principalele zone deservite sunt evenimentele culturale, sportive, concerte și festivaluri, divertisment pentru copii și teatru.

“Ambițiile noastre nu se limitează aici și am început în prezent pregătirile pentru achiziționarea de companii în alte două țări”, a spus Nuutmann.

Potrivit acestuia, Piletilevi, care a devenit cel mai mare jucător din Europa Centrală, a fost remarcat în mediul de business, astfel că în fiecare lună primește mai multe propuneri de cooperare din diferite țări. “Ne alegem partenerii foarte atent și ne asigurăm că valorile și viziunea noastră viitoare coincid cu cele ale colegilor noștri acționari”, a spus Nuutmann.

Grupul Pitilevi, deținut de compania de investiții EastCom Capital a antreprenorului Sven Nuutmann și BaltCap, cel mai mare fond de investiții din țările baltice, este o companie internațională de vânzări de bilete și organizare de evenimente care operează în Estonia, Letonia, Lituania, România, Republica Cehă, Slovacia și Polonia. Compania a aniversat anul acesta 27 de ani pe piață.

Grupul PiIetilevi operează pe o piață cu o populație de 79 de milioane de oameni. Volumul biletelor intermediate a crescut la 17 milioane de bilete cu o valoare totală de 320 de milioane de euro, iar volumul anual de vizite pe toate site-urile web ajunge la 116 milioane pe an. Grupul Piletilevi are aproape 250 de angajați.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *