LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

Perspective privind securitatea cibernetică a utilizatorilor IoT: 56% dintre ei își doresc protejarea gadget-urilor personale, milenialii fiind preocupați cel mai mult de Securitate 

Share

Un nou sondaj Kaspersky care explorează utilizarea dispozitivelor smart home și atitudinile față de securitatea acestora dezvăluie că mai mult de jumătate dintre consumatorii (56%) care dețin echipamente de acest fel se simt responsabili pentru securitatea lor cibernetică. Milenialilor cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani le pasă cel mai mult de protecția dispozitivelor inteligente din casele lor, 54% securizează dispozitivele pe care le dețin.

Industria globală a dispozitivelor smart home evidențiază o creștere rapidă a numărului de consumatori – iar în ceea ce privește unele segmente, precum sistemele de securitate inteligente și încuietorile inteligente, este preconizată dublarea vânzărilor cu peste 106,3 miliarde de dolari1, respectiv 13,1 miliarde de dolari2 până în 2030. Noul raport Kaspersky arată modul în care utilizarea din ce în ce mai mare a dispozitivelor inteligente afectează atitudinea utilizatorilor față de problemele de securitate și protecție.

Măsura în care utilizatorii acceptă responsabilitatea pentru protecția gadget-urilor inteligente la domiciliu poate fi explicată prin temerile legate de posibilitatea de piratare. Sondajul arată că procentul utilizatorilor îngrijorați de piratarea rețelei lor de acasă și a routerului Wi-Fi sau accesarea rău-intenționată a sistemului de camere conectate la internet, cu scopul de a-i spiona, este de 56%, în ambele cazuri.

Cele mai serioase îngrijorări au fost observate cu privire la securitatea sistemelor de monitorizare a locuinței, a camerelor conectate la internet și a ușilor și încuietorilor inteligente, aproximativ o treime dintre utilizatori recunoscând că sunt foarte îngrijorați de securitatea și protecția lor. Astfel, 32% dintre utilizatorii sistemelor de monitorizare/securitate au recunoscut că sunt „foarte îngrijorați” de securitatea și protecția gadget-urilor lor. 53% au fost fie „îngrijorați”, fie „oarecum îngrijorați”.

Lista gadget-urilor îngrijorătoare include camerele conectate la internet pentru monitorizarea bebelușilor și animalelor de companie și ușile și încuietorile inteligente, 31% și 30% spunând că securitatea lor este o „problemă foarte îngrijorătoare”, în opinia lor.

Printre dispozitivele care cauzează cele mai puține probleme utilizatorilor se numără sistemele de climatizare (32%) și iluminatul inteligent (34%).

Raportul complet este disponibil aici.

Pentru a menține toate dispozitivele inteligente în siguranță și protejate, experții Kaspersky au compilat următoarele sfaturi:

  • Achiziționarea de dispozitive smart home second-hand nu este o practică sigură. Firmware-ul lor ar fi putut fi modificat de proprietarii anteriori pentru a oferi unui atacator de la distanță control deplin asupra ecosistemelor smart home ale utilizatorilor.
  • De asemenea, este important să nu uitați să schimbați parola inițială. În schimb, folosiți una complexă și actualizați-o în mod regulat.
  • Păstrați-vă rețeaua în siguranță, păstrând private numerele de serie, adresele IP și alte informații sensibile. Nu partajați dispozitivele inteligente ale utilizatorilor pe rețelele sociale.
  • O soluție de securitate fiabilă ar fi, de asemenea, foarte utilă în securizarea și protejarea întregului ecosistem smart home.
  • După ce v-ați hotărât asupra unei anumite aplicații sau dispozitive, asigurați-vă că rămâneți la curent cu actualizările și descoperirea vulnerabilităților. Instalați toate actualizările lansate de dezvoltatori în timp util.

Kaspersky a delegat Arlington Research să efectueze cercetări cantitative online cu 21.645 deținători de dispozitive inteligente din 21 de țări, din SUA, Marea Britanie, Germania, Italia, Spania, China, Mexic, Brazilia, Chile, Rusia, Turcia, Franța, Țările de Jos, Portugalia, India, Indonezia, Filipine, Peru, Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *