LOADING

Type to search

FEATURED STIRI TECH

Nouă propunere Cleafy pentru pericolul malware

Share

În mod tradiţional, noile atacuri malware sunt identificate doar după ce produc daune. În universul actual, însă, în special în cel al instituţiilor bancar-financiare, noile variante malware se nasc şi se propagă pe o scară tot mai mare, ceea ce face abordarea convenţională de contracarare a lor vulnerabilă la producerea de pierderi materiale şi reputaţionale exorbitante.

În acest context, inteliganţa artificială în timp real este noul jucător de pe piaţă care are deja un rol crucial, ajutând analiştii în securitate să accelereze clasificarea malware şi procesul de identificare. Prin combinarea mai multor tehnologii patentate, firma de securitate Cleafy se dovedeşte extrem de eficientă în detectarea noilor variante de malware înainte ca acestea să producă daune.

Graţie controlului de integritate a conţinutului, platforma oferită de Cleafy poate detecta cele mai firave tentative de atac la adresa conţinutului aplicaţiilor sau aplicaţiilor web şi poate genera rapoarte detaliate, care sunt trimise în timp real sistemului inteligent central de supraveghere, sistemul ASK.

Ce face propunerea Cleafy aşa de puternică este faptul că sistemul ASK fructifică motorul AI, care este continuu alimentat cu informaţii colectate de Cleafy LABS, echipa firmei de reacţie la ameninţări. Este importantă de menţionat aici necesitatea dispunerii de o bază de date bogată de familii malware pentru clasificarea oricăror variante ale acestor familii. Graţie tehnologiei Cleafy, echipa de analişti ai firmei a identificat multe familii noi de malware în decursul anilor, începând cu aşa-numitul malware zero-day.

Cleafy a dezvoltat un nou modul AI care să întărească şi mai mult capacităţile de clasificare malware. Concret, platforma Cleafy are vizibilitate completă asupra a ceea ce se petrece pe canalele digitale folosite de un client, ceea ce face posibilă detectarea oricărei anomalii a aplicaţiilor instituţiei financiar-bancare sau a dispozitivului folosit de clienţii acesteia.

Când este detectată o anomalie, sesiunea este marcată ca anormală şi echipa de securitate a instituţiei financiar-bancare este alertată. Simultan, platforma Cleafy trimite un raport detaliat sistemului ASK. În acest moment intră în joc noul modul AI, care clasifică în câteva secunde noul malware. Familia malware este identificată şi semnătura noului malware este izolată.

Noul modul AI fructifică un model machine learning care a fost alimentat cu date de înaltă calitate colectate de platforma Cleafy de-a lungul anilor şi de la toţi clienţii firmei, fapt care înseamnă milioane de tranzacţii, rapoarte detaliate şi expertiză umană. Noul malware izolat este imediat diseminat tuturor instanţelor de utilizare a platformei Cleafy, ceea ce înseamnă că clienţii Cleafy pot detecta noul malware în timp real, la câteva minute după apariţia noii variante.

Soluţiile Cleafy sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *