LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

Netflix semnează un acord cu un studio japonez pentru anime

Share

Netflix a anunțat marți un acord pentru mai multe filme cu Studio Colorido din Japonia, în timp ce gigantul de streaming își intensifică oferta anime și caută creștere în Asia. Netflix coproduce trei lungmetraje cu Studio Colorido, inclusiv „Drifting Home”, care are premiera în septembrie.

Anime-ul s-a dovedit a fi o atracție pentru Netflix atât în ​​Japonia, unde aproape 90% dintre utilizatorii săi urmăresc acest gen, cât și la nivel global, unde jumătate dintre utilizatori l-au încercat anul trecut. Rivalii, printre care Amazon și Disney, fac și ei eforturi pentru a oferi astfel de conținut.

Pentru a… câștiga la nivel global, trebuie să câștigăm mai întâi la nivel local”, a declarat Kaata Sakamoto, vicepreședinte de conținut pentru Japonia, într-un interviu pentru Reuters.

Regiunea Asia-Pacific a fost singurul punct profitabil al Netflix din primul trimestru, perioadă în care serviciul de streaming, dominant la nivel mondial, a raportat că a pierdut abonați pentru prima dată în mai bine de un deceniu. Compania a declarat că înregistrează o „creștere bună” în regiune, inclusiv în Japonia, unde a raportat 5 milioane de utilizatori în septembrie 2020.

„Ne intensificăm investițiile în conținutul japonez, nu doar în volum, ci și într-o varietate de genuri și formate”, a mai spus Sakamoto.

Tags: