LOADING

Type to search

STIRI

Emerson SRL și centrul educațional Qub anunță un parteneriat strategic pentru promovarea educației STEAM în rândul copiilor și tinerilor

Share

Emerson SRL, lider în furnizarea de soluții inovatoare pentru automatizări și unul dintre cei mai mari angajatori din Cluj Napoca, și Centrul de Știință Qub, cunoscut pentru angajamentul său față de dezvoltarea abilităților STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică) în rândul tinerilor și profesorilor, au încheiat recent un parteneriat strategic pentru a încuraja și sprijini educația STEAM în comunitatea locală.

 

Prin această colaborare, Emerson și Qub își propun să aducă în prim-plan importanța educației STEAM și să ofere acces la programe și resurse educaționale inovatoare care să dezvolte creativitatea, gândirea critică și abilitățile practice ale copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani. Cu un accent deosebit pe învățarea experiențială, parteneriatul va oferi copiilor și profesorilor din învățământul preuniversitar șansa de a se implica în activități educaționale interactive care să le stimuleze curiozitatea și să le dezvolte abilitățile pentru viitor.

 

„Suntem entuziasmați să anunțăm această colaborare semnificativă cu Qub Education”, a declarat Sînziana Mureșan, Director Resurse Umane, Emerson Cluj. “Prin îmbinarea expertizei noastre ne propunem să aducem o schimbare pozitivă în modul în care copiii învață și se dezvoltă, deschizându-le ușa către o lume plină de oportunități în domeniul STEAM. Credem că prin această colaborare vom inspira și pregăti viitoarea generație de lideri în domeniul științei, tehnologiei și inovației.”

 

QUB este locul unde știința și arta lucrează împreună pentru a crea un mediu în care învățarea are loc în mod natural, condusă de curiozitate, explorare și lucru în echipă. Creat de Centrul Cultural Clujean, Qub este gândit ca un precursor al Centre for Life, Art and Science, viitorul centru de științe al Clujului de peste 13 000 mp care este deja proiectat.

 

În 2023, Qub a organizat 229 de activități STEAM la care au participat peste 9 000 de elevi și profesori de la 34 de școli: cluburi de știință, întâlniri cu artiști și cercetători locali, ateliere de scriere creativă, fotografie, nutriție, stare de bine, prototipare, artă, anatomie, bioinginerie, criminalistică, artbots, construcție, sustenabilitate și reciclare, fizică și multe altele. Totodată, Qub a participat și la 14 evenimente large scale (Electric Castle, Jazz in the Park, Zilele Clujului, TEDx, SciFest) în cadrul cărora peste 5 000 de participanți au putut să ia parte la experiențele de învățare hands on. Unul dintre aceste evenimente este We 🧡 STEM Day, organizat de Emerson în fiecare an la sediul companiei. La ediția din 2023 au participat peste 2 400 de persoane: elevi, studenți și profesori de la 32 de școli din județul Cluj.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Fetelor și Femeilor în Știință, QUB și Emerson au organizat vineri, 9 februarie, un eveniment pentru copiii angajaților. Cei mici au făcut experimente distractive de fizică și chimie, au construit roboți care desenează și au învățat cum să genereze imagini cu ajutorul inteligenței artificiale.

Emerson se implică activ în susținerea comunității locale și în accelerarea progresului educațional, recunoscând importanța viitoarei generații de tineri talentați și pasionați de tehnologie pentru dezvoltarea eficientă și sustenabilă a lumii în care trăim. Compania se implică în susținerea educației, cu accent deosebit pe domeniile STEAM, prin intermediul parteneriatelor strategice cu instituțiile de învățământ locale, precum și prin sprijinirea organizațiilor studențești din domeniul tehnologic.

 

„Ne bucurăm să fim un spațiu al explorării și descoperirii, care să-i apropie pe copii nu doar de științe, ci și de o altfel de învățare. Educația nu se întâmplă exclusiv în spațiul școlii, ea este responsabilitatea întregii comunități, iar la Qub suntem o echipă de oameni pasionați să completeze arealul educațional cu experiențe noi. Suntem încântați să colaborăm cu Emerson SRL și să aducem împreună o abordare integrată și inovatoare a educației STEAM.” (Miruna Amza, Manager Qub, Centrul Cultural Clujean)

Tags:

Leave a Comment