LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

DDS Diagnostic: Informare de presă referitoare la criza testelor Covid pentru școli

Share

Ca urmare a solicitărilor venite din partea presei,

  • în contextul anunțului reprezentanților guvernului că distribuția testelor rapide COVID în școli a fost suspendată,

  • având în vedere că IGSU a anunțat că nu mai există stocuri pentru testele pentru şcoli și, mai mult decât atât,

  • în urma precizărilor șefului DSU-IGSU, potrivit căruia “China intră în noul an, vor avea o vacanţă care înseamnă 3-4 săptămâni, aceste teste vin de acolo, e posibil să avem probleme cu lanţul de aprovizionare şi de transport”,

Compania DDS Diagnostic aduce următoarele precizări:

  • DDS Diagnostic are în stoc peste 2 milioane de teste încă din data de 4 decembrie 2021, contractate de DSU-IGSU în urma unei licitații câștigate de DDS Diagnostic, pe bază de competiție deschisă și transparentă, dar refuzate la recepție de IGSU, pe motiv că ar fi existat o întârziere de 30 ore la livrare. Ca urmare a acestei situații, distribuția de teste în școli a fost amânată, cu riscurile aferente privind infectarea copiilor.

  • DDS Diagnostic a furnizat toate documentele necesare, documente care demonstrează că livrarea a fost întârziată 30 de ore din motive imprevizibile și în afara posibilității de control a companiei, cauzate de apariția noii tulpini Omicron. Camera de Comerț și Industrie a României, autoritatea legală în domeniu, a emis în acest sens Avizul privind existența cazului de forță majoră pentru această situație, aviz legal, nerecunoscut de DSU – IGSU, care a invocat motive procedurale, birocratice, fără legătură cu starea de fapt.

  • După 30 de zile, în 5 ianuarie 2022, DDS Diagnostic a reușit să obțină o întâlnire la nivelul conducerii IGSU, care a fost neconcludentă. Reprezentanții IGSU încă nu au acceptat argumentele raționale pentru rezolvarea crizei, în contextul în care, chiar în timpul audienței, Șeful DSU a anunțat public că nu vor fi teste în școli și că nu există stocuri.

  • DDS Diagnostic precizează că testele sunt încă în București și criza poate fi astfel depășită. Testele sunt gata de livrare de îndată, în interesul elevilor, cadrelor didactice și funcționării sistemelor de educație și de sănătate, în efortul de a limita răspândirea pandemiei.

  • DDS Diagnostic a informat despre situație autoritățile Statului Român: Președinție, Prim Ministru, Ministru de Interne, Ministrul Sănătății, Ministrul Educației, ONAC, DSU-IGSU.

  • În urma comunicărilor incomplete a DSU către public și în urma cererilor jurnaliștilor, DDS Diagnostic a organizat în luna Decembrie o conferință de presă specială alături de Camera de Comerț a României și reprezentanți ai mediului de afaceri. DDS Diagnostic apreciază în mod deosebit și mulțumește reprezentanților mass-mediei pentru relatările făcute în această perioadă.

  • Peste 500 de antreprenori s-au solidarizat cu această cauză, atrăgând atenția asupra situației și asupra comportamentului ilogic al unor birocrați: https://www.petitieonline.com/signatures/scrisoare-deschisa-pentru-o-romanie-santoasa.

DDS Diagnostic este o companie de cercetare dezvoltare și producție care furnizează soluții pentru laboratoarele medicale prin producția și comercializarea de kituri, reactivi și aparatură pentru diagnosticul in vitro. Compania este un producător român aflat pe Lista Comună agreată de Comitetul de Securitate în Sănătate (HSC) al UE, ce a susținut lupta împotriva pandemiei prin toată activitatea sa din ultimii ani. Compania a făcut donații de teste și material sanitar pentru școli, universități, teatre, evenimente și este un furnizor important pentru lanțurile de retail, farmacii, clinici și laboratoare din toată țara.

Echipa de experți din cadrul departamentului de cercetare-dezvoltare a DDS Diagnostic a creat mai multe produse cu aplicabilitate pe scară largă în situația actuală, în scopul eficientizării semnificative a testării rapide. Pe lângă testele Covid-19 Antigen, Combo Antigen Influenza / Covid-19 pentru diagnosticul diferențial gripă / SARS-COV-2, trusele de testare IgG/IgM cu kit de verificare inclus, DDS a mai lansat de curând și kit-ul multiplex RT-PCR.

Echipa DDS Diagnostic are încredere într-un viitor mai bun pentru România, privește în sus și se așteaptă ca în următoarele 30 de ore să fie solicitată pentru livrarea testelor necesare elevilor și pentru evitarea astfel a răspândirii rapide a variantei Covid Omicron.

 

https://ddsdiagnostic.com/compania-dds-diagnostic-are-pe-stoc-2-400-000-de-teste-pentru-scoli-pe-care-le-poate-livra-imediat/

https://ddsdiagnostic.com/igsu-somat-de-oamenii-de-afaceri-sa-rezolve-urgent-situatia-testelor/

Tags: