LOADING

Type to search

STIRI

Cumpărăturile de pe site-urile din afară și livrările externe dublează volumul coletelor procesate de Packeta România în 2022

Share

Extinderea magazinelor online în afara țărilor de origine și introducerea României pe lista zonelor de livrare, concomitent cu creșterea numărului de magazine online românești care intră în piețe noi, a generat o dublare a numărului de colete procesate anul acesta de Packeta România, sucursala locală a Packeta Group, platformă digitală globală pentru comerțul online și compania cu cea mai mare rețea de puncte pick-up din Europa Centrală și de Est.

Și livrările cross-border s-au dublat în 2022, față de 2021, pe fondul creșterii comenzilor online, dar și a îmbunătățirii serviciilor de livrare, și a extinderii acestora în noi regiuni. Totodată, volumele de colete s-au dublat datorită creșterii numărului de noi magazine online internaționale care livrează către clienții din România.

„Tot mai multe magazine online românești au înțeles că activitatea comercială nu se oprește la granițele geografice, iar în afară există o piață enormă, de sute de milioane de potențiali clienți. Produsele din România sunt foarte apreciate în Europa, mai ales în Diaspora. Aici, Packeta facilitează conectarea bidirecțională a magazinelor online și a sellerilor cu clienții finali printr-un sistem logistic foarte bine pus la punct”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Packeta România.

Cele mai mari vânzări, care au dus la volume în creștere, anul acesta, în industria de curierat, au fost generate de comercializarea produselor din industriile de fashion, de îngrijire personală, înfrumusețare, cosmetică și IT&C, în special echipamente electronice și electrocasnice.

Tendința anului în curierat: livrarea la puncte pick-up și lockere

Livrarea la punctele pick-up și la lockere a fost metoda folosită de tot mai mulți români care au apreciat anul acesta, mai mult ca oricând, mobilitatea și independența privind ridicarea comenzilor în funcție de propriul program.

Schimbarea comportamentului consumatorilor în această direcție a marcat și strategia Packeta România din acest an care, în demersul de a susține aceste nevoi ale clienților, în contextul cererii crescute de soluții alternative de livrare din partea magazinelor online și pe fondul cererii mari de locații de proximitate, de unde clienții magazinelor online partenere Packeta România își pot ridica produsele comandate, a crescut rețeaua de puncte pick-up la nivelul României la aproape 1.000 de astfel de locații.

„În ciuda provocărilor de anul acesta, date de războiul din Ucraina, de criza energetică, de creșterea prețurilor la combustibil, de instabilitatea politică și economică și de inflație, care au creat incertitudini în legătură cu evoluția business-ului și a industriei, am reușit să fim în grafic din punctul de vedere al vânzărilor estimate la începutul anului și să atingem dublarea veniturilor”, mai spune Alexandr Jeleascov.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment