vivo prezintă o nouă generaţie de cipuri de imagistică personalizate și dezvăluie o serie de tehnologii noi
Share
Share the post "vivo prezintă o nouă generaţie de cipuri de imagistică personalizate și dezvăluie o serie de tehnologii noi"
– vivo a prezentat oficial reţeaua de tehnologii de imagistică video: concentrându-se pe trei funcţii-cheie de imagistică şi bazându-se pe două strategii solide care au la bază inovaţii proprii şi în colaborare, vivo îşi doreşte să creeze un avantaj competitiv în domeniul tot mai dezvoltat al imagisticii şi să dezvolte o tehnologie unică pentru imagistica mobilă.
În era imagisticii pentru dispozitive mobile, telefoanele au devenit o extensie a simţurilor oamenilor, ajutând ochii să suprindă, să înregistreze şi să îşi spună povestea prin intermediul lentilelor. De-a lungul anilor, vivo a depăşit multe bariere în domeniul imagisticii şi a continuat să inoveze din punct de vedere tehnic elementele optice, puterea de procesare şi algoritmii. Pentru a oferi întotdeauna o experienţă centrată pe utilizator şi calitate a imaginii la nivel profesional, vivo acordă o atenţie deosebită feedbackului utilizatorilor, îmbunătăţind constant aspecte precum culorile înregistrate şi modurile scenă nocturnă, portret, sport şi video, printre altele.
Reţeaua vivo de tehnologii de imagistică
Pentru a le oferi consumatorilor o experienţă premium, vivo a lansat o reţea de tehnologii de imagistică. Aceasta stabileşte un nou standard pentru funcţiile de imagistică ale produselor pentru a putea concura la nivel profesional, indiferent că este vorba de dispozitive profesionale, fotografi profesionali sau post-producţie profesională.
Pentru a putea concura cu dispozitivele profesionale, vivo a creat mai multe module de tehnologii de imagistică ce includ Optical Sensing System, Colour Restoration Engine şi Accelerated Computing Engine care, asemenea echipamentelor profesionale, permit smartphone-urilor să înregistreze şi să proceseze eficient culorile imaginilor, tonurile şi informaţiile despre calitate de la captarea luminii pentru a obţine o calitate excelentă a imaginilor.
Tehnologia vivo de percepţie a mediului le oferă utilizatorilor ocazia să perceapă mediul prin ochii fotografilor profesionişti, permiţându-le să recunoască temperatura de culoare a unei scene, lumina sau alte informaţii şi să analizeze şi calculeze automat cel mai bun mod de surprindere a imaginii. Cu ajutorul VCS Bionic Spectrum Technology, care asigură un zgomot de imagine cu control mai bun şi restaurarea mai bună a culorilor, senzorul de generaţie viitoare cu tehnologie VCS îmbunătăţeşte raportul semnal-zgomot cu 20% şi restaurarea culorilor cu 15%, în comparaţie cu senzorul IMX866 din generaţia anterioară.
Funcţiile Hyper-Sense Portrait System şi Vast-Sky Night System au fost gândite pentru două scenarii frecvent întâlnite, Portret şi Scene nocturne, pentru procesare şi optimizare precise. Acestea îmbunătăţesc semnificativ expresivitatea unei scene şi aduc smartphone-urile la un nivel profesional de post-producţie. Noua funcţie Vast-Sky Night System, bazată pe algoritmul IA dezvoltat independent şi pe senzorul pentru lentile îmbunătăţit, poate optimiza sensibilitatea foto cu până la 100%, până la ISO 102400. Aceasta le permite utilizatorilor să fotografieze un cer înstelat cu expunere lungă, ceea ce înainte se putea realiza doar folosind un trepied sau un stabilizator, iar acum acelaşi peisaj poate fi suprins doar ţinând telefonul în mână. În plus, vivo a lansat şi Hyper-Sense Portrait System. Acesta este un set complet de soluţii pentru fotografiere de portret care înţelege informaţiile unui portret, optimizează detaliile portretului la nivel de micron şi creează o atmosferă unică cu ajutorul algoritmului dezvoltat independent.
Inovaţie marca vivo: noua generaţie de cipuri vivo personalizate
La nivel hardware, vivo a prezentat cea mai nouă generaţie de cipuri de imagistică personalizate. Datorită provocărilor care pot apărea la folosirea sistemelor cu camere multiple pentru smartphone, noua generaţie de cipuri de imagistică personalizate va adopta arhitectura AI-ISP, aducând latenţa scăzută şi eficienţa crescută a ISP-urilor tradiţionale în arhitectura informatică de procesare în timp real cu ajutorul IA. Circuitul său MAC pe 10 biţi este personalizat pentru a efectua eficient operaţii pe 10 biţi, reducând latenţa la inferenţă cu până la 96% în comaraţie cu NPU-urile tradiţionale şi îmbunătăţind consumul de energie cu până la 200%.
Bazându-se pe arhitectura AI-ISP inovatoare, cipurile vivo personalizate de generaţie viitoare includ trei actualizări personalizate la nivel de unitate pentru a obţine rezultate inovatoare: Prima este actualizarea unităţii de memorie de pe cip care oferă o rată de procesare de aproximativ 1,3 trilioane de biţi pe secundă, cu putere de procesare extinsă garantată. A doua este actualizarea unităţii de procesare IA care permite un consum de energie cu o eficienţă fără precedent. În plus, coeficientul de eficienţă energetică DLA atinge 16,3 trilioane de operaţii per watt, stabilind un nou reper de procesare în industrie. A treia este actualizarea unităţii de procesare a imaginii pentru a îmbunătăţi efectele algoritmilor precum reducerea zgomotului AI-NR, fuziunea tonurilor HDR şi interpolarea cadrelor MEMC, oferind utilizatorilor o experienţă mai bună la fotografiere. În plus, vivo a prezentat un nou senzor CMOS mai mare care urmează să fie folosit la produsele de generaţie viitoare şi care are o sensibilitate la lumină cu 77% mai mare decât GNV.
Inovaţii dezvoltate împreună cu partenerul global de imagistică ZEISS
Reţeaua de tehnologii de imagistică a fost realizată bazându-se pe experienţa pe care vivo a dobândit-o de-a lungul anilor. În 2020, vivo şi ZEISS au încheiat un parteneriat strategic. În viitor, pe baza colaborării în domeniul tehnologiilor optice în imagistică, cei doi parteneri vor continua să dezvolte standarde de calitate în domeniul opticii pentru dispozitive mobile, să facă cercetări şi să realizeze miniaturizări pentru modulele camerelor foto. Acest parteneriat îşi propune să le ofere utilizatorilor experienţe de imagistică incredibile şi să ducă performanţele fotografiei cu dispozitive mobile la un nou nivel.
Aplicaţii cu scenarii multiple pentru tehnologiile de imagistică şi mai multă creativitate profesională
Pentru a asigura o abordare centrată pe utilizator şi imagini profesionale, vivo îşi doreşte să ofere funcţii profesionale de imagistică complexe. În funcţie de nevoile utilizatorilor, vivo şi-a concentrat tehnologiile pe trei scenarii-cheie: peisaj, portret şi video, acestea fiind cel mai des folosite. Bazându-se pe cercetare proprie şi pe dezvoltarea de tehnologii software şi hardware avansate, vivo acoperă acum o paletă extinsă de nevoi pentru creatorii de conţinut, oferind o experienţă de imagistică îmbunătăţită. Smartphone-urile vivo oferă o performanţă uimitoare în ceea ce priveşte culorile, tonurile şi calitatea imaginii, acestea fiind trei aspecte importante ale fotografiei profesionale. Pentru a îmbunătăţi aceste aspecte, vivo a dezvoltat „un algoritm de post-procesare a sistemului de imagistică, pentru aspect natural” cu ajutorul reţelei de tehnologii de imagistică, care se bazează pe tehnologia de percepţie a mediului şi pe Colour Restoration Engine.
Avantajul fotografiilor realizate cu un smartphone este că pot influenţa cu adevărat vieţile oamenilor, iar pentru a obţine un portret bun este nevoie de trei principii de bază: înţelegerea portretului, înfrumuseţarea acestuia şi suprinderea atmosferei. În afară de îmbunătăţirea aspectului pielii pentru a arăta mai naturală şi mai sănătoasă, tehnologia vivo pentru procesarea portretelor păstrează mai bine aspectul tridimensional al subiectului şi armonizează tonurile, culorile, luminozitatea şi efectul bokeh pentru a pune în evidenţă cât mai bine şi pentru a reda într-un mod cât mai natural persoana şi scena.
În ceea ce priveşte tehnologia de filmare, vivo a simplificat modul LOG şi procesul complex de colorizare în post-producţie şi a dezvoltat înregistrarea video HDR standard şi afişarea cu metadate dinamice, oferind o paletă de culori BT.2020 mai extinsă, profunzime a culorii pe 10 biţi şi 1,07 miliarde de culori. Astfel, filmările pot reda mai bine jocul de umbre şi lumini, cu o gamă variată de stiluri de culori LUT 3D de cinema, astfel încât utilizatorii să poată crea o experienţă cinematografică printr-un singur clic.
vivo a creat o reţea interconectată de tehnologii de imagistică ce acoperă fotografia optică şi fotografia computerizată, pentru a putea concura la nivel profesional. Sistemul de imagistică, algoritmul şi cipul personalizate dezvoltate în parteneriat vivo ZEISS, precum şi actualizările software şi hardware au îmbunătăţit substanţial culorile, tonurile şi calitatea imaginii, astfel încât utilizatorii să se poată bucura de imagini intense şi dinamice, indiferent că privesc o fotografie cu un peisaj, portrete sau înregistrări video. În viitor, vivo va continua să le ofere utilizatorilor tehnologii inovatoare pentru dispozitivele mobile.