LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

2021, un an record pentru Enel Green Power din punct de vedere al capacității de producție construite, al energiei generate și al proiectelor în curs

Share

Enel Green Power (EGP) a  stabilit un nou record în 2021 prin construirea de capacități de producție de 5.120 MW, incluzând în premieră o capacitate de stocare în baterii de 220 MW. 

Această cifră reprezintă o creștere de 2.014 MW (+64,8%) față de capacitatea regenerabilă construită în 2020. Mai mult, EGP a stabilit și un record în ceea ce privește energia generată din surse regenerabile în 2021 cu cei aproximativ 119 TWh, din care 55,4 TWh energie eoliană și solară, în creștere cu 9 TWh față de 2020, 57 TWh energie hidroelectrică și 6 TWh energie geotermală. De asemenea, a fost notabilă creșterea proiectelor în curs de dezvoltare, ajungând la circa 370 GW, care includ surse regenerabile, sisteme de stocare a energiei (BESS) și capacitate deja în execuție.

„În 2021, Enel Green Power a stabilit noi recorduri, în ciuda condițiilor dificile aduse de pandemia de COVID-19, compania continuând să se dezvolte cu viteză maximă, menținând  în același timp siguranța în centrul activităților sal ”, a declarat Salvatore Bernabei, CEO al companiei Enel Green Power. „Aceste rezultate reprezintă un nou punct de referință pentru industrie și sunt, încă o dată, dovada poziției noastre de lider la nivel mondial. Operăm cea mai mare flotă privată de energie regenerabilă din lume. În viitorul apropiat, vom accelera dezvoltarea durabilă, în conformitate cu Viziunea Grupului Enel, care prevede o capacitate totală regenerabilă, inclusiv cea stocată în baterii, de aproximativ 154 GW până în 2030. Doresc să adresez mulțumiri speciale întregii echipe EGP, partenerilor noștri și comunităților locale cu care lucrăm. Pasiunea, entuziasmul și profesionalismul lor este ceea ce ne permite să atingem obiective din ce în ce mai ambițioase”.

Noua capacitate regenerabilă construită de Enel Green Power la 31 decembrie 2021, include aproximativ 70 de centrale, în principal eoliene (2.596 MW) și solare (2.238 MW). În plus, pe parcursul anului, EGP a construit un total de 220 MW de BESS la centralele eoliene Lily, Azure Sky Solar și Azure Sky din Statele Unite.

În ceea ce privește răspândirea geografică, noua capacitate este distribuită astfel:

  • 832 MW în Europa, în principal în Spania și Italia;
  • 950 MW în America Latină, în principal în Brazilia și Chile;
  • 364 MW în America de Nord, în principal în Statele Unite;
  • 754 MW în Africa, Asia și Oceania.

Cu cei 5.120 MW construiți în 2021, EGP gestionează acum aproximativ 54 GW din surse regenerabile, fiind astfel cel mai mare operator privat din lume în acest sector.

EGP a reușit să atingă acest record într-un an marcat de pandemia COVID-19. În timpul procesului de construire a acestei capacități regenerabile, grupul a pus întotdeauna pe primul loc sănătatea muncitorilor, angajaților și comunității în care își desfășoară activitatea.

Această etapă confirmă angajamentul grupului Enel de a continua sporirea capacității regenerabile, cu o amprentă geografică mondială, așa cum arată Viziunea pentru anul 2030, care prevede atingerea unei capacități regenerabile totale, inclusiv stocarea în baterii, de aproximativ 154 GW până în 2030.

Odată operațională, noua capacitate construită în 2021 va produce în jur de 16,3 TWh pe an, evitând emisia de aproximativ 11 milioane de tone de CO2  în atmosferă, în fiecare an. Acest rezultat va contribui, de asemenea, la obiectivul grupului Enel de a reduce emisiile directe de gaze cu efect de seră („GHG”) la 140 gCO2 eq/kWh în 2024 și la atingerea obiectivului de reducere cu 80% a emisiilor directe de GES până în 2030.

În 2021, Grupul Enel a făcut, de asemenea, un pas important către decarbonizarea completă a mixului de producție, prin încetarea activității la centrale pe cărbune cu o capacitate totală instalată de 1.983 MW: Litoral (1.120 MW, Andaluzia, Spania), La Spezia (548 MW, Liguria, Italia) și unitățile 1 și 2 de la Fusina (315 MW, Veneto, Italia).

Tags:

You Might also Like