LOADING

Type to search

STIRI

Wave Studio din nou în FT 1000

Share

Wave Studio, companie de tehnologie specializată în dezvoltarea și publicarea de aplicații mobile în categoria Instrumente și Personalizare, a fost recunoscută din nou de către Financial Times și Statista ca una dintre companiile cu cea mai rapidă creștere din Europa. Este al doilea an consecutiv în care studioul din România este inclus în acest top al companiilor în dezvoltare accelerată din regiune. Cu o rată de creștere de 1400.1% si un CAGR de 146.6%, Wave Studio ocupă locul 107 în clasamentul general, locul 19 între companiile de IT și este, din nou, pe locul 1 dintre companiile românești incluse în top. Doar 4 companii autohtone au fost listate in FT 1000 pe 2023.

Anual, Financial Times – cea mai prestigioasă publicație financiară din lume – împreună cu Statista – furnizor de top de studii de piață – alcătuiesc FT 1000: un index al primelor 1000 de companii din Europa după creșterea organică. Cel mai important criteriu din metodologia de indexare în FT 1000 este reprezentat de rata de creștere anuală compusă a veniturilor (CAGR). Pentru clasamentul actual și a 7-a ediție, valoarea CAGR minimă necesară pentru eligibilitate a fost de 36.2%, ușor sub valoarea de referința a topului din 2022, de 36.5%. Printr-o analiză complexă, FT 1000 reușeste să ofere o imagine de ansamblu temeinică a progresului companiilor din diferite domenii de activitate. Mai multe informații despre procesul de selecție se pot găsi pe pagina dedicată clasamentului curent aici.

Wave Studio, companie românească de tehnologie înființată în 2014, a înregistrat de-a lungul timpului mai multe succese cu aplicații publicate în categoria de Instrumente și Personalizare. Studioul dezvoltă aplicații proprii pentru sistemele Android și iOS, pe care le publică și promovează publicului din toată lumea, având peste 220 milioane de descărcări, cu cei mai mulți utilizatori în India, Brazilia, SUA, Mexic și Indonezia. Și în 2022, la fel ca în anul anterior, Wave Studio a fost în top 3 dezvoltatori la nivel de descărcări pe întreg magazinul Google Play în categoria de Personalizare.

Cele mai populare aplicații din portofoliul Wave Studio sunt Wave Live Wallpapers și Wave Keyboard, fiecare având peste 30 milioane de descărcări. Recent, compania a lansat Wavesome AI, o aplicație de artă vizuală generată prin intermediul inteligenței artificiale, cu care își propune să cucerească din nou publicul din întreaga lume: “Ne păstrăm mentalitatea de startup și planurile de creștere exponențială. După ce am oferit cele mai avansate produse de imagini de fundal 3D si interactive pentru smartphone, ne-am dorit sa ne diversificăm și mai mult portofoliul. Imaginile generate cu ajutorul inteligenței artificiale au devenit extrem de căutate și atractive pentru noi ca extensie de business. Astfel, noua noastră aplicație, Wavesome AI – disponibilă pentru iOS și Android – este produsul pe a cărui dezvoltare ne concentrăm cel mai mult acum. Este deja foarte multă competiție pe această nișă, însă mizăm pe ideile noastre originale care știm deja că ne pot duce aplicațiile în topul celor mai descărcate din lume.” – spune Vlad Andrieș, Managing Partner la Wave Studio.

Clasamentul curent FT 1000 este o reflecție a mediului de business imediat după impactul pandemiei de Covid-19, când multe domenii de afaceri au avut de suferit în urma situației de lockdown și a creșterii prețurilor. În același timp, altele au prosperat, tocmai datorită schimbării de comportament al consumatorilor, ca urmare a faptului că cei mai mulți oameni au stat mai mult în casele lor. Topul din 2023 este în continuare dominat de nume din sectorul IT & Software, iar în clasamentul general s-au păstrat 356 de companii pentru 2 ani la rând, în timp ce 125 de companii sunt prezente a 3-a oară consecutiv.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *