LOADING

Type to search

Featured Stiri Tech

Vatis Tech finalizează tehnologia de recunoaștere vocală și ajunge la o acuratețe de 97% la limba română

Share

Tehnologia de recunoaștere vocală bazată pe inteligență artificială dezvoltată de startup-ul românesc Vatis Tech pentru limba română depășește cu mult acuratețea oferită de aplicațiile giganților tech, la transcrierea fișierelor audio-video.

Platforma finalizată în luna mai, la doar 9 luni de la prima investiție atrasă de start-up, ajunge la o acuratețe de 97% la transcrierea vocii în text, pentru  limba română. Astfel, pot fi procesate zilnic zeci de mii de fișiere prin platforma software în cloud Vatis Tech, precum înregistrări audio-video sau transmisiuni în timp real, emisiuni radio, TV,  podcast-uri, stream-uri social media live. Primii doi giganți mondiali care pun la dispoziția publicului astfel de tehnologii au o acuratețe mai mică de 90% pentru limba română.

Până în prezent, Vatis Tech a transcris deja 1.147.560 de minute de înregistrări audio video și procesează în fiecare lună un volum în continuă creștere.

Vatis Tech este o companie fondată de Adrian Ispas, Alexandru Topală și Emanuel Nazare în anul 2020, trei experți în dezvoltare software. În martie anul acesta s-a alăturat echipei pentru dezvoltarea vânzărilor Gabriel Mureșanu, un executiv cu o experiență de peste 25 de ani.

Compania a beneficiat în septembrie 2021 de o rundă de finanțare de tip pre-seed, în valoare de 200.000 de euro, din partea mai multor investitori (Early Game Ventures, Sparking Capital și Mălin Ștefănescu).

Pentru transcrierea în limba română, start-up-ul Vatis Tech a reușit o performanță tehnologică mult așteptată de ani de zile în piața din România. Compania deja lucrează cu marii furnizori de media, atât de conținut cât și de servicii de monitorizare, și are în plan să ajungă, în perioada următoare, tehnologia preferată de majoritatea companiilor și instituțiilor guvernamentale din România.

Pentru a folosi tehnologia Vatis Tech, un utilizator trebuie doar să-și facă un cont online pe https://vatis.tech/ și să încarce fișierele audio sau video pe care le dorește transcrise. Perioada de testare gratuită include 10 de ore de conținut audio sau video ce poate fi transformat în text. Ulterior, tehnologia se poate achiziționa pe baza unor pachete de abonament pentru un număr minim de ore incluse, începând de la prețul de doar 1 euro / oră de conținut sau fără angajament de ore, pentru 2 euro / oră, plata fiind la numărul de ore de conținut transcris.

O oră de conținut de audio sau video este transcrisă automat și rapid în doar 15 – 18 minute.

Tehnologia se adresează organizațiilor care au volume mari de înregistrări audio/video ce trebuie transcrise automat în text într-un timp foarte scurt pentru prelucrări ulterioare, dar și utilizatorilor individuali și profesioniștilor (profesori, avocați, jurnaliști, vloggeri, prezentatori).

Tags: