LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

Telerenta investește 500.000 de euro și extinde rețeaua de automate RentBox

Share

Startup-ul românesc de tehnologie, Telerenta, care operează singura platformă de închiriere de echipamente electronice din Europa de Sud-Est destinată utilizatorilor casnici, investește 500.000 de euro și extinde rețeaua de automate RentBox, dezvoltată în parteneriat cu Grupul BobNet, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de soluții pentru retail-ul automatizat din Europa.

RentBox este primul serviciu din lume care permite închirierea imediată și ridicarea instant de echipamente electronice.

Serviciul RentBox a fost lansat la începutul lunii iulie, cu 4 unități de tip vending machine, și va fi completat cu încă 16 automate, până la finalul anului. Automatele vor fi amplasate în centrele comerciale din marile orașe din România, obiectivul companiei fiind dezvoltarea unei rețele naționale de automate RentBox de peste 100 de unități, în 2024.

Toate componentele RentBox, hardware și software, sunt dezvoltate și asamblate exclusiv în România.

„Serviciul RentBox a fost un succes încă de la momentul lansării. În prezent, 2 din 10 comenzi plasate online sunt livrate în unitățile de vending machine. Semnarea unui nou contract cu Grupul BobNet, de extindere a soluției de închiriere instant RentBox, cu încă 16 automate, ne aduce mai aproape de realizarea unui milestone în evoluția accelerată a Telerenta: extinderea în piețele din afara țării”, spune Mădălin Ilie, CEO Telerenta, menționând că planurile companiei vizează crearea unei rețele de 1.000 de automate RentBox la nivel internațional în următorii 3 ani.

„Ne bucurăm să implementăm soluția BobNet Chain Management System pentru Telerenta, echipa care a identificat faptul că viitorul consumului de electronice este acela bazat pe închiriere și pe abonamente de servicii, ce aduc la pachet un plus de beneficii pentru utilizatorul final, dincolo de produsul fizic. Cu ajutorul infrastructurii de automate BobNet, Telerenta oferă consumatorilor români posibilitatea de a beneficia oricând de cele mai noi dispozitive electronice și de a testa cele mai potrivite produse pentru nevoile lor”, spune Victor Popușoi, fondatorul companiei BobNet.“Ambiția noastră este să contribuim semnificativ la automatizarea retailului, în special a lanțurilor de retail, cu ajutorul tehnologiilor dezvoltate de BobNet, inclusiv tehnologia software de gestiune automată a operării oricăror lanțuri de retail, și folosind dezvoltările inovative ale punctelor de vânzări complet automatizate”.

Grupul BobNet își propune să transforme retailul tradițional într-o versiune modernizată cu ajutorul rețelei proprii de dispozitive IoT automate de retail, customizabile pentru nișe și sectoare diverse, facilitând implementarea unor lanțuri de vânzări mult mai extinse și mai eficiente.

Cum funcționează RentBox?

  • Clienții, care vor să închirieze echipamente electronice și să intre imediat în posesia lor, scanează un cod QR afișat pe automatul RentBox și selectează produsul și perioada de închiriere, care variază între 3 și 24 de luni;
  • Urmează identificarea clienților la distanță și semnarea electronică a contractului, direct pe telefonul mobil. Identificarea de tip eKYC (Electronic Know Your Customer) este un proces complet automatizat, oferit de Qoobiss România, companie europeană recunoscută în domeniul soluțiilor de verificare digitală a identității. Procesul este complet digitalizat și se realizează în câteva minute;
  • După finalizarea acestor pași, produsul poate fi ridicat pe loc din RentBox.

Telerenta, parte din grupul american de investiții NCH (New Century Holdings), a lansat, în vara acestui an, singura platformă de închiriere de echipamente electronice destinată utilizatorilor casnici din România și are o piață potențială de 500.000 de utilizatori.

Compania a dezvoltat tehnologia proprie ce permite utilizatorilor individuali să închirieze echipamente electronice, pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 24 de luni. Clienții au, astfel, acces permanent la echipamente de calitate superioară, de ultimă generație, care pot fi folosite în acord cu nevoile lor.

Procesul de închiriere este flexibil, utilizatorii putând alege foarte ușor dintre produsele listate în platformă și le pot chiar înlocui cu altele cu specificații superioare, oricând, pe durata contractului. La finalul perioadei de închiriere, utilizatorul poate prelungi contractul sau returna produsul închiriat.

Telerenta este o soluție alternativă la achiziția de echipamente electronice cu plata integrală pe loc sau în rate și se adresează tuturor celor interesați de tehnologie, dar care nu doresc sau nu își permit să facă o achiziție, și celor interesați să testeze și să utilizeze în permanență cele mai noi echipamente electronice.

Serviciul oferit de Telerenta are acoperire națională, produsele închiriate pot fi livrate oriunde în România.

Costurile de închiriere pornesc de la 29,99 de lei/lună, pentru un contract flexibil de 24 de luni. Utilizatorii pot beneficia de avantajele produsului și de serviciile complementare, la costuri lunare comparabile abonamentelor oferite de platformele de streaming TV.

Tags:

Leave a Comment