LOADING

Type to search

STIRI

Mai mult de trei sferturi dintre companiile cu sedii multiple care fac container development s-au confruntat cu atacuri de securitate cibernetică

Share

Mai mult de trei sferturi (85%) dintre companiile cu sedii multiple care utilizează pachete de software pentru development au suferit incidente de securitate cibernetică în ultimele 12 luni, potrivit celui mai recent studiu Kaspersky. Aceste organizații, care au folosit containere și/sau Kubernetes, s-au confruntat cu o gamă largă de incidente cibernetice cu rezultate catastrofale, inclusiv scurgeri de date confidențiale (39%), pierderi financiare (38%) și scăderea încrederii clienților (34%).

În cel mai recent studiu, intitulat „Managing geographically distributed businesses: challenges and solutions”, Kaspersky a adunat opiniile profesioniștilor în domeniul securității IT, ale profesioniștilor în securitatea informațiilor și ale factorilor de decizie C-level care lucrează pentru companiile cu sedii multiple, în legătură cu provocările de securitate a rețelei în construirea și întreținerea unei infrastructuri multi-site. Studiul subliniază, de asemenea, problemele cu care se confruntă aceste organizații atunci când operează în cloud hibrid și medii containerizate.

Majoritatea (94%) companiilor cu rețele multi-site care au participat la studiu au avut echipe interne de dezvoltare IT, 79% dintre acestea folosind container development. Dintre cei care folosesc astfel de metode de containerizare, 85% au raportat că au experimentat incidente de securitate cibernetică legate de containere și/sau Kubernetes în ultimele 12 luni.

Consecințele incidentelor cibernetice experimentate de aceste companii au fost grave: 39% dintre ele au dus la scurgeri de date confidențiale, 38% au cauzat pierderi financiare, iar 34% au dus la pierderea încrederii clienților. Respondenții au raportat că principalele motive pentru atacuri au fost erorile de configurație (34%), incidente de securitate în timpul rulării (32%) și detectarea cu întârziere a programelor malware în containere (32%).

Pentru a proteja mediile containerizate, Kaspersky recomandă:

  • Utilizați soluții specializate pentru securizarea containerelor, cum ar fi Kaspersky Container Security, concepute pentru a securiza toate etapele dezvoltării de aplicații cu ajutorul softurilor Acesta poate servi drept pas inițial în implementarea DevOps complexe și soluții de securitate cloud, cum ar fi viitorul Kaspersky Cloud Workload Security. Ecosistemul oferă infrastructurii cloud a clienților o protecție completă, care acoperă gazde, mașini virtuale, instanțe în cloud, containere și Kubernetes. În plus, reduce costurile și consumul de resurse.
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *