LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT STIRI

IMMUNE Building Standard: St. Catherine’s British School Atena, prima școală certificată IMMUNE din lume

Share

IMMUNE Building Standard, standardul creat pentru a atenua efectele pandemiei de Covid-19, își continuă expansiunea globală începută în 2020. După birouri, spații industriale și rezidențiale, standardul lansat la inițiativa Genesis Property, membru al European Property Federation, acoperă acum și clădirile instituțiilor de învățământ.

St. Catherine’s British School, o școală internațională situată în nordul Atenei, Grecia, a obținut cel mai înalt nivel de certificare IMMUNE Building Standard™, devenind prima instituție de învățământ certificată din lume.

Școala a obținut eticheta IMMUNE – Resilient, echivalentul a 5 stele din 5, în urma implementării cu succes a majorității măsurilor incluse în IMMUNE Assessment Scoring Index, un instrument de evaluare dezvoltat de Genesis Property. Clădirea dispune acum de sisteme de filtrare a aerului îmbunătățite și beneficiază de o igienizare mai bună în zone esențiale, cum ar fi intrarea principală, lifturile, scările, zonele de contact și mânerele ușilor. În plus, au fost instalate dezinfectante automate pentru mâini la intrarea principală și în holurile de la fiecare etaj.

Înființată în 1956, în incinta Ambasadei Marii Britanii din Atena, St. Catherine’s British School găzduiește în prezent peste 1.300 de elevi, cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, de 54 de naționalități. Școala este membru executiv al COBIS (Council of British International Schools), și este acreditată HMC (Head) și IBO World School (International Baccalaureate). St. Catherine’s British School are facilități de predare și opțiuni de recreere remarcabile, inclusiv un teatru de 350 de locuri, laboratoare de știință de ultimă generație, un Fablab de tehnologie de design și multe altele. În plus, sălile de clasă sunt dotate cu tehnologie interactivă de tip tablă inteligentă.

IMMUNE se bazează pe o investiție practică în Healthy by Design System (HbDS), care le dă posibilitatea operatorilor clădirii să verifice și să ajusteze starea clădirii la un nivel de performanță sănătos, oferind ocupanților spațiul și încrederea necesare pentru o experiență sănătoasă.

Fiecare clădire certificată IMMUNE™ încorporează tehnologii și echipamente specializate, dar și personal dedicat, cum ar fi un IMMUNE™ Steward, pentru a gestiona operațiunile și parametrii de sănătate ai clădirii, conform recomandărilor. Standardul se bazează pe indicele IMMUNE™ Assessment Scoring Index care cuprinde peste 130 de măsuri recomandate pentru implementarea în clădiri, ce includ soluții tehnice pentru inginerie arhitecturală, tehnologie și design.

Un evaluator de clădiri autorizat desfășoară procesul de evaluare al unei proprietăți și recomandă Healthy by Design Building Institute (HDBI) certificarea IMMUNE™ cu una dintre cele trei etichete: Puternic (3 stele), Solid (4 stele) sau Rezilient (5 stele).

Tags: