LOADING

Type to search

STIRI TECH

Ericsson lansează un nou dispozitiv 5G radio cu trei benzi în trei sectoare de frecvențe

Share

Ericsson lansează un nou echipament radio performant R6646 cu trei sectoare ce acoperă trei benzi de frecvențe, care poate echivala performanța a nouă unități radio din gamele anterioare. Mai exact, comparativ cu radiourile cu trei benzi de frecvență și un singur sector, unitatea Radio 6646 are un consum de energie redus cu 40% și cântărește cu 60% mai puțin, având așadar și o amprentă de carbon mai mică.

Noul echipament extinde capabilitățile multibandă ale produselor cu trei sectoare, dezvoltate până acum de Ericsson, îmbinând benzile de frecvență de 900, 800 și 700 MHz într-o singură unitate radio compactă, care este compatibilă cu tehnologiile 2G până la 5G. Având în vedere cererea tot mai mare de soluții sustenabile, venită din partea furnizorilor de servicii de comunicații, noul echipament Radio 6646 a fost proiectat astfel încât capabilitățile sale în spectrul de frecvențe low-band să sporească semnificativ și într-un mod eficient din punct de vedere energetic, atât acoperirea 5G, cât și performanța în zona de frecvențe mid-band (de 3,5 GHz).

O reducere cu 40% a consumului de energie se poate traduce în economii anuale comparabile cu încărcarea unei mașini electrice de 40 de ori. Mai mult, reducerea cu 60% a greutății noului dispozitiv îi va ajuta pe furnizorii de servicii de comunicații să minimizeze costurile cu implementarea, închirierea turnurilor de comunicații precum și amprenta de carbon. Iar pentru site-urile cu o singură frecvență, un astfel de dispozitiv poate echivala performanța a nouă dispozitive radio din gamele anterioare.

Dispozitivul Radio 6646 va contribui la realizarea unei acoperiri extinse atât în exterior, utilizat pe acoperișurile clădirilor sau pe turnuri, cât și la interior, în birouri, subsoluri, magazine și locuințe. În plus, acesta va contribui și la creșterea capacităților rețelelor 5G, prin integrarea cu frecvențele de tip TDD (Time Division Duplex) în bandă medie, prin intermediul procedurilor de tip Carrier Aggregation și a rețelelor 5G Standalone (5G SA).

Noul radio funcționează și în banda de 700 MHz, care ar urma să fie un spectru esențial pentru implementările de rețele 5G SA, în care frecvențele low-band extind performanța și acoperirea frecvențelor de tip TDD mid-band. Combinand  trei benzi de frecvențe low-band, Radio 6646 va oferi o acoperire mai bună, atât în ​​exterior, cât și în interior, pentru toate generațiile de telefonie mobilă – de la 2G la 5G – precum și pentru tehnologia IoT. Cele trei frecvențe  sunt compatibile pe scară largă cu dispozitivele terminale și aduc un imens potențial în ceea ce privește accelerarea dezvoltării serviciilor 5G.

 

Tags: