LOADING

Type to search

FEATURED SMARTPHONES STIRI

Dincolo de specificaţii: 7 funcţii ale smartphone-ului vivo X80 Pro

Share

Cu noul X80 Pro, vivo se face remarcat pe piaţa smartphone-urilor flagship. Aşa cum era de aşteptat, X80 Pro iese în evidenţă datorită sistemului de camere inovator dezvoltat împreună cu ZEISS, dar utilizatorii vor descoperi la acest model numeroase funcţii îmbunătăţite şi inteligente care îi vor ajuta să aibă o experienţă de utilizare completă. Privind dincolo de specificaţiile telefonului, vivo X80 Pro oferă câteva surprize care contribuie la o utilizare mai plăcută.

 

  1. Creativitate şi încredere – Teleprompter

Când filmezi un videoclip pentru vlog, este ușor să uiți ce urmează să spui. X80 Pro oferă o soluţie inteligentă de teleprompter integrată în funcţia video, atât pentru camera din faţă cât şi pentru camerele din spate. Aceasta îți permite să adaugi un rezumat sau chiar un text întreg, în limita a 6000 de caractere. Acest instrument flexibil îți oferă posibilitatea de a regla poziţia şi dimensiunea ferestrei de telepromter, dimensiunea textului şi viteza de derulare, astfel încât să poți filma şi vorbi cu încredere.

 

Încearcă: Când începi filmarea, poți activa funcţia din Setting-Teleprompter, din dreapta sus. Adaugi rezumatul sau textul întreg şi începi să înregistrezi un alt material excelent.

 

  1. Cadrul perfect: creativitate nelimitată cu funcţii încorporate extinse

Uneori, ne dorim doar să facem câteva modificări rapide pentru a obţine Cadrul Perfect sau poate că aproape am realizat cadrul perfect, dar mai are nevoie de mici modificări. Poate dorești să modifici fundalul imaginii, de exemplu, să elimini persoanele apărute întâmplător în imagine sau să transformi o plajă aglomerată într-o oază de linişte. Cu ajutorul funcţiei Erase, integrată direct în albumul foto, poți face toate acestea cu uşurinţă. Aşadar, funcţiile integrate în aplicaţia Album pot concura cu succes cu aplicaţiile plătite.

 

Încearcă: Deschide aplicaţia Album şi căută butonul Edit în partea de jos a ecranului. Astfel, modul de editare poate fi accesat rapid şi intuitiv. Glisează la dreapta pentru a încerca funcţia de ştergere şi apoi şterge zonele din imagine pe care dorești să le elimini.

 

  1. Automatic Perspective Correction – Corectarea automată a perspectivei

Distorsionarea perspectivei este o adevărată provocare la fotografierea clădirilor, deoarece orice înclinare a camerei poate produce linii verticale îndreptate spre interior, un efect de deformare ce dă senzaţia de prăbuşire a clădirii! Fotografii profesionişti ştiu cum să corecteze perspectiva, dar X80 Pro face acest lucru fără efort, datorită funcţiei „Automatic Perspective Correction (APC)“ care îți permite să faci o fotografie cu aliniere perfectă, printr-o simplă atingere. Funcţia APC foloseşte giroscopul încorporat în telefon pentru a corecta fotografiile şi poate fi folosită cu camera super grandangulară 0,6x şi cu camera principală standard 1x în modul Pro.

 

Încearcă: Când fotografiezi o clădire, folosește modul Pro şi activează funcţia Automatic Perspective Correction cu ajutorul pictogramei din partea dreapta sus. Încercă să fotografiezi aceeaşi imagine fără să folosești această setare şi vei vedea cât de eficientă este.

 

  1. Control cu infraroşu pentru ecosistemul digital

Ideal pentru un stil de viaţă modern, X80 Pro foloseşte un blaster cu infraroşu aflat în partea de sus a telefonului, permiţând astfel controlarea altor dispozitive cu ajutorul aplicaţiei vivo încorporate Smart Remote. X80 Pro poate controla de la distanţă 12 tipuri de echipamente oferite de alţi producători, inclusiv aparate de aer condiţionat, receptoare digitale TV, televizoare, echipamente TV box, proiectoare, ventilatoare, purificatoare de aer, boilere, camere foto etc. De regulă, într-o casă există mai multe telecomenzi care de multe ori par să fie de negăsit. X80 Pro oferă o funcţie încorporată care te ajută să rezolvi această problemă.

 

Încercă: O singură aplicaţie care le controlează pe toate: aplicaţia Smart Remote dezvoltată de vivo este inclusă în pachetul de aplicaţii oferit de X80 Pro şi îți permite să setezi şi să folosești blaster-ul IR încorporat.

 

  1. Surprinde mişcarea ca un profesionist – Camera Panning

X80 Pro îți pune la dispoziţie încă o funcţie folosită de fotografii profesionişti. Cu ajutorul funcţiei Camera Panning, smartphone-ul imită o tehnică foarte răspândită, dar greu de stăpânit, cu ajutorul căreia utilizatorii pot fotografia subiecte ce se deplasează rapid, precum cele din cadrul evenimentelor sportive. De obicei, această tehnică presupune mişcarea camerei pentru a urmări deplasarea subiectului în timpul fotografierii pentru a crea un efect dinamic, în care subiectul este surprins clar pe un fundal format din linii estompate. Datorită camerei pentru portret de 50mm cu gimbal oferită de X80 Pro, utilizatorii pot realiza portrete clare ale subiectului aflat în mişcare, pe un fundal cu linii estompate. Cum funcționează? X80 Pro combină tehnologia de urmărire a mişcării pentru realizarea portretelor, tehnologia de separare a subiectelor umane de fundal şi tehnologia inteligentă de obţinere a unui fundal cu bokeh. Rezultatul obţinut constă în imagini impresionante care exprimă viteză, mişcare şi emoţie!

 

Încercă: Când fotografiezi subiecte în mişcare, precum maşini sau sportivi, încercă funcţia Camera Panning. Selectează modul Portret şi activează această funcţie selectând Style Settings – Camera Panning. Când fotografiezi, mişcă camera pentru a păstra încadrarea subiectului, iar X80 Pro va menţine focalizarea pe acesta estompând fundalul într-un mod dinamic.

 

 

 

  1. Stocare sofisticată, rapidă şi sigură

La interior, X80 Pro oferă o stocare mai eficientă, care îmbunătăţeşte viteza şi fiabilitatea smartphone-ului. Dezvoltată de vivo, tehnologia UFS Deep Defragmentation 2.0 se bazează pe principiul confidenţialităţii datelor şi stocării securizate. În funcţie de frecvenţa cu care sunt utilizate, datele cu risc de fragmentare sunt stocate separat pentru a reduce posibilitatea de a fi mutate în altă parte.

 

Avantaje pentru utilizator: Testele vivo arată că tehnica Deep Defragmentation reduce cu 25% posibilitatea de fragmentare severă, iar ineficienţa la stocare cauzată de fragmentare este redusă semnificativ. Acest lucru ajută la optimizarea duratei de viaţă a bateriei şi creşte viteza la utilizare. Testele interne au arătat că fragmentarea redusă chiar şi după utilizare prelungită ajută la menţinerea unei viteze optime de utilizare. De exemplu, viteza de copiere a fişierelor de 4GB poate fi îmbunătăţită cu până la 74,1%, iar viteza de instalare a jocurilor de mari dimensiuni poate fi îmbunătăţită cu până la 23,1%. Acesta este un avantaj care nu poate fi văzut, dar pe care utilizatorii îl vor aprecia în timp.

 

  1. Răspuns haptic îmbunătăţit

Este important cum se simte: experienţa haptică este îmbunătăţită de motorul linear X-Axis ce reduce timpul de pornire-oprire a vibraţiei cu 20%, astfel încât să răspundă mai rapid la fiecare comandă. Fiecare vibraţie este clară, puternică şi mai discretă, zgomotul de vibrare fiind redus cu 20%.  De asemenea, vivo oferă vibraţii personalizate care pot fi folosite în peste 200 de situaţii, aşa că fiecare atingere – fie că testezi sau te joci – îți oferă o experienţă deosebită.

 

Încearcă: În timpul utilizării zilnice, vei putea observa îmbunătăţirea răspunsului haptic şi felul în care acest lucru completează experienţa de utilizare a ecranului. Toate acestea reflectă atenţia la detalii şi tehnologiile inovatoare pe care se bazează cel mai nou flagship vivo.

Tags:

You Might also Like