LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

Carrefour România donează peste 270 tone de produse către Crucea Roșie Română și Fundația FARA pentru refugiații ucraineni

Share

Carrefour România și Fundația Carrefour susțin eforturile Crucii Roșii Române și ale Fundației FARA de a oferi sprijin refugiaților ucraineni în patru puncte de frontieră din județele Satu Mare, Maramureș, Suceava și Tulcea.

Donațiile vor fi folosite de cele două ONG-uri pentru a le furniza civililor care intră în țară peste 270 tone de alimente și produse de igienă. Totodată, cu sprijinul Carrefour România, Fundația FARA va amenaja două centre de primire a refugiaților, cu o capacitate totală de 24 de locuri, în orașul Suceava, respectiv în Cacica, județul Suceava, unde se află, în prezent, cel mai aglomerat dintre punctele de intrare în țară.

Conform datelor furnizate de Crucea Roșie Română, peste 50.000 cetățeni ucrainieni au trecut granița către România de la izbucnirea conflictului în Ucraina. În spirit de solidaritate cu aceștia, Carrefour România și Fundația Carrefour își coordonează acțiunile de sprijin atât cu parteneri locali din mediul non-guvernamental, cât și cu colegii de la Carrefour Polonia, pentru un impact pozitiv cât mai cuprinzător la două dintre cele mai importante granițe ale Ucrainei.

Cele peste 270 de tone de produse alimentare și de igienă donate de Carrefour România vizează aproximativ 3.000 de beneficiari, în funcție de nevoile înregistrate în centrele de cazare pentru refugiați la nivel național. Acestora li se adaugă sute de refugiați care vor putea primi adăpost, produse de imediată necesitate și vor avea acces la consiliere psihologică, în cele două centre amenajate de Fundația FARA.

Ne aflăm într-un punct în care pasivitatea nu este o opțiune, unul în care solidaritatea și mobilizarea la nivel de societate trebuie să primeze. Ne inspiră românii care au mers să-și întâmpine vecinii de peste graniță cu sufletul deschis și ne dorim ca cei din urmă să găsească în România nu doar siguranță, ci și condiții cât mai bune. Prin urmare, suntem alături de refugiații ucraineni și punem la dispoziția societății civile instrumentele necesare pentru a le putea sprijini cât mai bine acțiunile umanitare. Vom rămâne vigilenți în perioada următoare pentru a fi aproape de organizațiile partenere și categoriile vulnerabile astfel încât să contribuim eficient și organizat la îndeplinirea nevoilor esențiale ale acestora.”, a declarat Alina Gamauf, HR, Corporate Affairs & CSR Director Carrefour România.

„Pentru mai bine de 20 de ani, în situații de urgență umanitară, Fundația Carrefour susține ONG-urile aflate pe teren. Misiunea noastră alături de Grup este să fim alături de ele în momente critice. Suntem în contact permanent cu echipele Carrefour”, a adăugat Marie-Astrid Raoult, Director Fundația Carrefour.

În plus, toate alimentele colectate în magazinele Carrefour în perioada următoare prin Banca de Alimente, unul dintre cele mai longevive programe derulate în parteneriat cu Crucea Roșie Română, vor fi redirecționate către asistența umanitară a refugiaților ucrainieni. Prin intermediul Banca de Alimente – o rețea de solidaritate națională, prin care este facilitat accesul clienților la fapte bune – sunt ajutate persoanele dezavantajate, anul trecut fiind colectate peste 14.100 de kg de alimente, care au ajuns la peste 2.100 de persoane aflate în nevoie.

„În această perioadă de tensiune și neliniște, prioritatea noastră este să ajutăm cetățenii ucraineni care ajung pe teritoriul României, dar și populația care a rămas în țară. Oamenii prinși în mijlocul acestor evenimente trebuie sprijiniți și protejați. Viețile lor depind de implicarea oamenilor de bine și a instituțiilor care le pot oferi ajutor. Suntem recunoscători partenerului nostru tradițional Carrefour România pentru susținerea continuă a organizației noastre și a celor care au nevoie urgentă de ajutor”, a declarat Ioan-Silviu Lefter, Director General Crucea Roșie Română.

“În vremuri dificile, mai mult decât oricând, solidaritatea este calea prin care îi putem ajuta pe cei obligați să își părăsească țara fugind din calea războiului, copleșiți de durerea de a lăsa în urmă oameni dragi și viața lor. Prin această inițiativă, alături de Carrefour, putem ajuta mame, copii și membri ai familiilor care au reușit să treacă granițele din Ucraina și care au nevoie de adapost si sprijin”, a adăugat Roxana Girip, Director Executiv Fundatia FARA.

Tags: