LOADING

Type to search

STIRI TECH

Binance: lupta împotriva criminalității destructurează rețele internaționale și crește siguranța ecosistemului blockchain

Share

Binance, lider al industriei Web3, cu o cultură centrată pe utilizatori, luptă împotriva criminalității și, alături de autorități, destructurează rețele internaționale și crește siguranța ecosistemului blockchain.

Echipele de securitate și investigații ale Binance au reușit să oprească rețele criminale internaționale, au intervenit în cazuri majore de hacking, au ajutat la soluționarea unor infracțiuni împotriva persoanelor și au combătut escrocheriile online, ducând la recuperări semnificative de active și arestări.

Binance investește resurse semnificative și depune eforturi considerabile în aceste măsuri, pentru a avea grijă de comunitate, așa cum se exemplifică prin numeroase cazuri în care acțiunile companiei au dus la recuperarea activelor furate.

Unele rețele criminale internaționale de amploare, ba chiar și grupuri teroriste, folosesc active digitale pentru a transfera fonduri peste granițe. Cu toate acestea, făcând acest lucru, ele se expun riscului de a fi urmărite de către investigatorii blockchain care profită de natura transparentă a criptomonedelor. Prin cooperarea cu autopritățile național, echipele Binance contribuie la combaterea infractorilor cibernetici și a terorismului.

În 2020, Binance a colaborat cu Poliția Cibernetică din Ucraina la Proiectul Bulletproof Exchanger, care a vizat urmărirea tranzacțiilor dintre Binance și entități cu grad ridicat de risc. Acest lucru a condus la identificarea și arestarea unei organizații de infractori cibernetici responsabilă pentru o campanie de ransomware și spălare a peste 42 de milioane de dolari în criptomonede în doi ani.

În anul următor, investigatorii Binance au participat la o investigație internațională alături de Poliția Cibernetică din Ucraina, Biroul Cibernetic al Agenției Naționale de Poliție din Coreea, forțele de ordine din SUA, Garda Civilă Spaniolă și Biroul Federal de Poliție al Elveției, printre alții, care a dus la arestarea membrilor FANCYCAT, o rețea prolifică de infractori cibernetici responsabilă pentru daune de peste 500 de milioane de dolari prin atacuri cibernetice și spălare de bani din operațiuni pe dark web și atacuri cibernetice de mare amploare.

Instrumentul de analiză AML al Binance a detectat activități suspecte pe platforma Binance și a extins grupul de suspecți. După ce a cartografiat întregul rețea de suspecți, echipa a colaborat cu companii private de analiză blockchain, TRM Labs și Crystal, pentru a analiza activitatea on-chain, ceea ce a dus în cele din urmă la identificarea și arestarea eventuală a membrilor FANCYCAT.

Într-un caz antiterorist de notorietate din 2023, Binance, în colaborare cu Banca Națională a Tadjikistanului și firma de analiză blockchain TRM Labs, a contribuit la un efort care a condus la arestarea mai multor membri cheie ai grupului terorist Statul Islamic – Khorasan Province (ISKP).

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *