LOADING

Type to search

STIRI

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco a Vertical Digital și Sons of Coding, companii românești de dezvoltare software

Share

Adnumus, companie românească de consultanță M&A cu experiență internațională, a intermediat cu succes achiziția Vertical Digital și Sons of Coding, companii de software cu sediul în Oradea și Timișoara, de către Eleco plc (LSE:ELCO), furnizor specializat de software listat pe piața Alternative Investment Market a London Stock Exchange.

Vertical Digital și Sons of Coding, achiziționate pentru o sumă inițială de 1,3 milioane de euro și earn-out [valoare contingentă] de 250.000 de euro, au o experiență dovedită în furnizarea de soluții agile și inovatoare de dezvoltare software, consultanță tehnică și perfecționare către numeroși clienți finali europeni și multinaționali, inclusiv Lufthansa Technik, PwC, VW Financial Services și Zoopla.

„Mulțumim tuturor părților pentru încrederea acordată într-o achiziție care confirmă tracțiunea pe care o câștigă Oradea, atât în ceea ce privește potențialul de business, cât și talentul și capacitățile locale. Suntem încântați că am reușit să atragem o companie internațională de renume – Eleco, listată la London Stock Exchange – și să deschidem piețele internaționale talentului tehnic excepțional pe care România îl are de oferit”, a declarat Alex Suciu, Managing Partner, Adnumus.

Oradea își confirmă potențialul de a impulsiona dezvoltarea regiunii, ca hub de business și start-up-uri, precum și prin investițiile în infrastructură, dezvoltarea de hub-uri tehnologice și alocarea de resurse pentru sectorul privat.

Eleco este un furnizor internațional specializat de software și servicii conexe pentru mediul construit, prin mărcile sale Elecosoft, BestOutcome și Veeuze, din centre de excelență din Marea Britanie, Suedia, Germania, Olanda, SUA și, acum, România.

Alex Suciu și Marius Rusu de la Adnumus au coordonat procesul de achiziție în care cumpărătorul a fost reprezentat legal de Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România și de Baker Tilly pentru aspecte financiare și fiscale, iar echipa vânzătorului a fost formată din Cabinet Andrea Staicu pentru asistență juridică și Optimal Tax Consulting pentru consultanță financiară și fiscală.

Achiziția va îmbunătăți capacitățile Eleco, inclusiv cea de a își deservi și scala clienții prin conectarea sistemelor și furnizarea de consultanță tehnică care le va accelera transformarea digitală. Achiziția va permite, de asemenea, creșterea capacității interne de cercetare și dezvoltare, ceea ce va îmbunătăți, în continuare, timpii de valorificare a produselor.

Adnumus este o firmă de consultanță specializată în medierea fuziunilor și achizițiilor (M&A) și a transferurilor de afaceri, condusă de o echipă de brokeri cu experiență internațională demonstrată. Expertiza de bază a firmei constă în identificarea cumpărătorilor și a vânzătorilor de afaceri, negocierea ofertelor, coordonarea procesului de transfer, strângerea de fonduri și identificarea oportunităților de afaceri. Adnumus se bucură de o experiență cumulată de peste două decenii în multiple domenii.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *