LOADING

Type to search

FEATURED STIRI TECH

42% dintre gamerii profesioniști își fac griji cu privire la starea lor de sănătate mintală

Share

Un sondaj recent, comandat de Kaspersky, a arătat că sănătatea mintală este unul dintre factorii principali care îi preocupă pe gamerii profesioniști, cei implicați în eSport (42%) fiind mai îngrijorați de starea lor mintală decât alte categorii de gameri. Aceștia acordă o atenție deosebită obiceiurilor și stilului de viață sănătos – 38% au grijă de pregătirea mentală adecvată și 34% nu uită să doarmă suficient. În schimb, 40% dintre eSport Pros preferă să joace continuu pentru a îmbunătăți nivelul de performanță, decât să ia mai multe pauze pentru somn sau să mănânce alimente mai sănătoase.

Potrivit unui studiu recent, realizat de Universitatea din Winchester, sănătatea mintală este un subiect foarte răspândit în rândul pasionaților eSport, la un nivel comparabil cu alte sporturi profesioniste, cum ar fi fotbalul. Rezultatele arată, de asemenea, că jucătorii profesioniști se pot confrunta cu probleme de somn, epuizare și anxietate socială.

Sondajul Kaspersky demonstrează că gamerii profesioniști – mai mult decât alții – își fac griji pentru sănătatea mintală, iar 82% dintre profesioniștii eSport sunt de acord că starea de sănătate este esențială pentru performanța de top în gaming.

În plus, gamerii profesioniști își tratează sănătatea în mod mai responsabil. În special, profesioniștii eSport acordă atenție în mare parte obiceiurilor sănătoase – 34% se gândesc să doarmă suficient, 38% nu uită de pregătirea mintală și 32% fac pauze pentru a se mișca atunci când este posibil.

De asemenea, 40% dintre profesioniștii eSport nu sunt de acord să joace continuu, ci vor lua mai multe pauze pentru somn sau vor mânca alimente mai sănătoase pentru a-și îmbunătăți performanța. Prin comparație, însă, 59% dintre gamerii de top ar prefera să se joace decât să aibă pauze sănătoase.

Tags: