LOADING

Type to search

STIRI

Opțiuni flexibile pentru o rețea mai rapidă multi-gigabit

Share

Nevoia de viteze multi-gigabit în rețea a crescut, iar Zyxel a dezvoltat un set de opțiuni care oferă organizațiilor mici și mijlocii libertatea și flexibilitatea de care au nevoie, după cum explică Luke Harley, Switching Market Development Manager EMEA.

Mereu avansăm în industria tehnologiei – și asta se aplică atât modului în care folosim tehnologia, cât și cercetării și dezvoltării. În același ritm rapid în care industria IT găsește modalități de a face mai mult – de a procesa instrucțiunile mai rapid, de a transmite date la viteze mai rapide, de a stoca mai multe informații într-un spațiu mai mic – clienții găsesc noi modalități de a folosi viteza și capacitatea suplimentară.

„În ultimii ani, la Zyxel ne-am extins în mod constant gama de switch-uri care acceptă viteze multi-gigabit. După ce am atins capacitatea de a putea trimite trafic de date la 1 Gbps în rețea, în curând am trecut la 2,5 Gbps și apoi destul de repede la 5 Gbps, iar acum susținem viteze de până la 10 Gbps.” a declarat Luke Harley

Infrastructura de fibră optică

Toate acestea se desfășoară, desigur, prin cabluri de fibră optică – ceea ce nu este ieftin – și, prin urmare, switch-urile de rețea trebuie să accepte conexiuni SFP (small form factor pluggable).

Acum este un lucru obișnuit, chiar și pentru rețelele relativ mici, să folosească viteze gigabit diferite în diferite părți ale infrastructurii, pentru a se asigura că nu există blocaje și că cea mai bună performanță poate fi oferită tuturor utilizatorilor în orice moment. Drept urmare, am observat creșterea rapidă a cererii de switch-uri care pot suporta utilizarea mai multor viteze gigabit.

Dar, desigur, fiecare rețea este diferită; o companie cu peste 100 de utilizatori care rulează doar aplicații de afaceri „standard” ar putea avea nevoie să aibă 10 Gbps pe backbone, cu 1 Gbps către utilizatorii de la marginea rețelei. Cu toate acestea, o companie mai mică care efectuează multe lucrări de editare video sau CAD, ar putea avea nevoie de 5 Gbps sau chiar 10 Gbps direct pe desktop.

Modelele Zyxel XGS1010, XGS1210 și XGS1250 au douăsprezece porturi, cu opt care acceptă 1 Gbps și porturi suplimentare care vor rula la 2,5 Gbps, plus unul, două sau chiar 3 porturi care acceptă 10 Gbps. Acestea din urmă permit ca aceste switch-uri să fie conectate la backbone – dacă este necesar – sau la un server local pentru acces de mare viteză.

Tags: