LOADING

Type to search

COMPUTING STIRI

LEICA DG SUMMILUX 9mm F 1.7 ASPH (H-X09) – un nou obiectiv Micro Four Thirds 18mm Ultra-Wide cu diafragmă mare F 1.7

Share

Panasonic a lansat un nou obiectiv cu diafragmă mare, ultra-wide, cu distanță focală fixă, LEICA DG SUMMILUX 9 mm F1.7 (echivalent pentru camera de 35 mm: 18 mm) pentru seria LUMIX G, bazat pe standardul Micro Four Thirds.

LEICA DG SUMMILUX 9mm (H-X09) are o distanță de focalizare de doar 0,095 m, cu un raport de mărire de 0,25x (echivalentul camerei de 35 mm: 0,5x).

Noul obiectiv este compus din 12 elemente în nouă grupuri, inclusiv două lentile asferice, două lentile ED (Extra-Low Dispersion) și o lentilă UHR (Ultra High Refractive Index) pentru a elimina eficient atât aberațiile cromatice axiale, cât și aberațiile cromatice de mărire. Cu aceste lentile asferice se corectează și astigmatismul, obținând performanțe mari la rezoluția imaginii. În plus, o lentilă UHR (Ultra-High Refractive Index) realizează o calitate uniformă a imaginii de la centru până la marginile imaginii, contribuind în același timp la reducerea dimensiunilor obiectivului. Diametrul filtrului este de 55 mm, cu o diafragmă cu deschidere circulară cu 7 lame.

LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7 este capabil de o funcționare lină și silențioasă pentru a lucra cu sistemul AF al camerei la max. 240 fps. Pentru setarea neliniară, focalizarea este ajustată cu o valoare variabilă în funcție de viteza de rotație a inelului de focalizare, în timp ce pentru setarea liniară, focalizarea este ajustată cu o valoare desemnată în funcție de cuantumul de rotație a inelului de focalizare. Sensibilitatea (plaja unghiului de rotație) poate fi selectată de la 90 la 360 de grade*1 din 30 în 30 de grade pentru a permite realizarea focalizării dorite. LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7 excelează și în performanța înregistrării video cu un mecanism care suprimă fenomenul focus breathing, care era un dezavantaj al tuturor obiectivelor interschimbabile concepute pentru captarea de imagini statice. Împreună cu un control al diafragmei în micro-trepte pentru o schimbare lină a expunerii, se pot înregistra videoclipuri de calitate profesională.

Tags:

You Might also Like