LOADING

Type to search

FEATURED TECH

Enel X și PayDo colaborează pentru transferul digital de bani în Italia și Europa

Share

O soluție digitală pentru a transfera facil fonduri în orice cont sau card bancar, folosind doar numărul de telefon mobil al destinatarului, fără a fi nevoie și de IBAN. Este vorba despre RicaricaQui, sistemul digital de transfer de bani, creat datorită sinergiei dintre CityPoste Payment, o sucursală deținută în totalitate de Enel X, și PayDo, un start-up italian în lumea fintech și a plăților digitale.

Colaborarea dintre două dintre cele mai importante companii fintech italiene, care este strategică pentru sectorul plăților digitale, își propune să sporească gradul de conștientizare cu privire la potențialul serviciilor și produselor financiare online care permit utilizatorului o experiență confortabilă și accesibilă. Acesta este un exemplu de parteneriat între două companii care urmăresc să accelereze digitalizarea sectorului bancar, nu doar în Italia, ci și la nivel european.

„Prin serviciul RicaricaQui, oferim oamenilor o soluție inovatoare de a trimite numerar într-un cont bancar sau, pur și simplu, de a încărca un card cu IBAN, aducând astfel clienții noștri mai aproape de plățile digitale”, a declarat Matteo Concas, director Global Digital Banking Solutions, Enel X. „Cu sprijinul PayDo oferim un serviciu care face viața oamenilor mai ușoară și răspunde stimulilor pieței fintech în continuă evoluție. Scopul nostru este de a ne poziționa drept unul dintre cei mai importanți jucători din sectorul plăților digitale, oferind clienților noștri oportunități de a răspunde nevoile lor, iar prin parteneriatul de astăzi am făcut un pas înainte spre acest scop.”

„Parteneriatul cu un jucător important în domeniul tehnologic precum Enel X subliniază conceptul nostru de platformă: personalizabilă și integrabilă în funcție de nevoi”, a declarat Donato Vadruccio, fondator și CEO PayDo. „Evoluția serviciilor de plată deschide calea către parteneriate concrete între instituțiile de plată și companiile fintech, care contribuie la dezvoltarea de soluții inovatoare pentru simplificarea tranzacțiilor de zi cu zi. Este, de asemenea, dovada unei abordări bazate pe capacitatea de a colabora și de a oferi servicii inovatoare, cu valoare adăugată ridicată, cu timp de integrare scurt, răspunzând astfel – la fel ca în cazul Enel X – la proiectul de creare a unui nou serviciu cu valoare adăugată pentru clienți, oferindu-le posibilitatea de a-l folosi cât mai repede posibil.”

Datorită platformei puse la dispoziție de PayD, serviciul RicaricaQui permite oricărei persoane care merge în rețeaua punctelor de vânzare Enel X Pay* să efectueze transferuri de bani către orice beneficiar din Italia și Europa, rapid și în siguranță, fără a fi nevoie să descarce vreo aplicație suplimentară. Pentru a accepta plata RicaricaQui, destinatarul va trebui să dea OK mesajului text pe care îl primește pe smartphone și să urmeze o procedură scurtă.

Tags: