LOADING

Type to search

STIRI

Schneider Electric, desemnată cea mai sustenabilă companie din lume de revista Time și Statista

Share

Schneider Electric a ajuns în fruntea listei „World’s Most Sustainable Companies for 2024“, realizate de către revista Time și Statista. Această recunoaștere reflectă obiectivele ambițioase ale Schneider Electric de a reduce propriile emisii, dar și angajamentul companiei de a-și ajuta clienții să devină mai eficienți energetic și să-și reducă emisiile.

Time și Statista au folosit o metodologie transparentă, în mai multe etape, pentru a identifica cele mai sustenabile companii din lume în 2024. Procesul a început cu un grup de peste 5.000 dintre cele mai mari și mai influente companii din lume. În urma unei evaluări riguroase în patru etape, clasamentul final a exclus industriile nesustenabile și a luat în considerare factori precum evaluările externe și angajamentele de sustenabilitate, practicile de raportare corporativă și indicatorii de performanță socială și de mediu. Această abordare cuprinzătoare a produs un clasament care include 500 de companii din peste 30 de țări.

Atât Time, cât și Statista au evidențiat expertiza tehnologică a Schneider Electric și programul Schneider Sustainability Impact (SSI). Acest program transformator conduce și măsoară progresul companiei către obiectivele de sustenabilitate globală 2021-2025, contribuind la șase angajamente pe termen lung care acoperă toate dimensiunile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Printre aceste progrese, compania a ajutat clienții să-și reducă emisiile de carbon, cu 553 de milioane de tone de CO2 economisite și evitate din 2018. De asemenea, compania a făcut progrese semnificative în transformarea propriului lanț de aprovizionare. Emisiile de carbon de la primii 1.000 de furnizori ai Schneider Electric au scăzut cu 27% de la începutul programului – iar 21% dintre cei mai strategici parteneri din lanțul de aprovizionare ai companiei au îndeplinit standardele de muncă decentă ale Schneider Electric.

De asemenea, Schneider Electric a fost inclusă recent în Dow Jones Sustainability World Index pentru al 13-lea an consecutiv, pe locul 1 în industria sa și și-a asigurat locul în indicele european. Această realizare reflectă performanța sa puternică de mediu, socială și de guvernanță (ESG), sustenabilitatea fiind în centrul strategiei sale.

Tags:

You Might also Like