LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

AI-ul conversațional Bard de la Google este disponibil în România

Share

Începând de astăzi, Bard, soluția experimentală a Google ce permite utilizatorilor să interacționeze cu inteligența artificială (AI) generativă este disponibilă în România, în limba română. Aceasta este parte din cea mai amplă etapă de extindere a Bard, care cuprinde toate cele 27 de țări ale Uniunii Europene, precum și peste 40 de limbi, inclusiv spaniola, germana, araba, chineza și hindi. În prezent, Bard este disponibil în majoritatea țărilor din lume și în cele mai vorbite limbi la nivel global. 

Bard este un model lingvistic de mari dimensiuni, cunoscut și sub numele de AI conversațional sau chatbot. Acesta este capabil să comunice și să genereze text într-un mod asemănător omului, ca răspuns la o gamă largă de solicitări și întrebări. Bard este o soluție în curs de dezvoltare, care poate ajuta utilizatorii să fie mai productivi și creativi. Dincolo de a răspunde la întrebări, Bard ajută oamenii să dea curs curiozității și imaginației, să-și testeze ideile și să creeze pe baza lor. Bard combină amploarea cunoștințelor lumii cu puterea, inteligența și creativitatea modelelor mari de limbaj ale Google. Bard se bazează pe informații  la zi de pe internet pentru a oferi răspunsuri de calitate, bazate pe informații actuale.

Bard generează în limba română diferite formate de text creativ – de la poezii, cod, script-uri, email-uri, mesaje, etc – și va răspunde la întrebări într-un mod cuprinzător și informativ.  De exemplu, poate răspunde la o cerere de tipul ”Recomandă o mâncare cu următoarele ingrediente: năut, ardei și fasole verde”, „Fă-mi un rezumat al următorului text”, „Dă-mi câteva sfaturi care să mă ajute să citesc mai multe cărți anul acesta” sau „Ajută-mă să scriu un text despre cei mai cunoscuți scriitori români în străinătate”.

Bard este disponibil, inclusiv în limba română, la adresa bard.google.com, pe desktop sau mobil, iar interacțiunea se poate face prin text scris sau voce. Iată câteva dintre funcționalitățile Bard:

Răspunsuri multiple: De multe ori, utilizatorul poate alege dintre mai multe variante de răspuns, de la care să continue conversația cu Bard. Diferitele variante sunt disponibile într-o opțiune care se găsește în dreapta sus a interfeței.

Google it: Cu toate că este o experiență independentă de Google Search, Bard poate fi folosit și pentru a căuta pe Google pentru a afla mai multe informații din mai multe surse. Utilizatorul de Bard are la dispoziție butonul „Caută pe Google”, care deschide o căutare pe subiectul indicat în conversația cu Bard. 

Contribuția utilizatorilor: Bard este un experiment în stadiu incipient și este îmbunătățit cu ajutorul „feedback-ului” primit de la utilizatori. Pentru a oferi „feedback” la un răspuns al Bard, utilizatorul poate da un vot pozitiv sau negativ, precum și context suplimentar pentru acest vot.

Ascultă răspunsurile: Interacțiunea cu Bard se poate face pe voce, iar utilizatorii pot asculta răspunsurile primite, opțiunea fiind disponibilă inclusiv în limba română. Facilitatea este de ajutor mai ales atunci când trebuie trebuie să auzi pronunția corectă a unui cuvânt sau expresii.

Ajustează răspunsurile: Utilizatorii pot schimba tonul și stilul în care Bard răspunde, având cinci opțiuni: simplu, lung, scurt, profesional și relaxat. Această opțiune este în prezent disponibilă doar în engleză, dar va fi extinsă în curând și la alte limbi.

Scrie și analizează cod: Bard poate ajuta programatorii și dezvoltatorii prin generare de cod, analiză și explicații. Codul Python poate fi exportat în Google Colab și, cel mai recent, către Replit.

Imagini în comenzi: Începând de astăzi, Bard înglobează capabilitățile Google Lens de a interacționa cu imagini. Utilizatorii pot încărca imagini în comenzile introduse, iar Bard le va analiza și va răspunde, fie că este vorba despre mai multe informații despre o imagine sau inspirație pentru textul care să o însoțească. Această funcționalitate este disponibilă în engleză și va fi extinsă în curând către alte limbi.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *