Utilizatorii Revolut Standard și Premium au acum acces la platforma de tranzacționare de acțiuni fără comisioane

694

Revolut, platforma financiară globală cu peste 1 milion de utilizatori pe plan local, anunță extinderea accesului la funcționalitatea de tranzacționare către utilizatorii Standard și Premium din România.

Toți utilizatorii români beneficiază acum de tranzacționare fără comisioane, alăturându-se astfel sutelor de mii de clienți Revolut din Spațiul Economic European și UK care se bucură de beneficiile tranzacționării printr-o simplă apăsare de buton.

Utilizatorii Revolut pot să tranzacționeze acțiuni la peste 750 de companii din Statele Unite ale Americii și pot descărca extrase lunare direct din aplicație. Lista companiilor în care utilizatorii pot investi conține companii cu nume sonore la nivel global, printre care se numără Amazon, Alphabet, Tesla, Ford, Nike, Netflix, Facebook și multe altele.

Utilizatorii Standard vor putea efectua lunar 3 tranzacții fără comisioane, în timp ce pentru clienții Premium numărul este de 8 tranzacții. Fiecărei tranzacții care depășește aceste limite i se va aplica un comision de 5 RON. Utilizatorii Revolut Metal pot efectua lunar un număr nelimitat de tranzacții fără comisioane. Revolut aplică în mod transparent o taxă anuală de custodie de doar 0,01%, raportată la valoarea totală a portofoliului fiecărui client.

Investitorii sunt nevoiți adesea să cumpere cel puțin o acțiune a unei companii. Acest lucru nu constituie un impediment dacă prețul acțiunii este mic, însă acțiunile la multe companii celebre – cum ar fi Amazon – pot costa fiecare mii de dolari sau chiar mai mult. Revolut inovează acest domeniu prin faptul că le oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a cumpăra fracții de acțiuni pentru suma minimă de 1 dolar american. Astfel, aceștia ajung să dețină o mică parte dintr-o companie, chiar dacă nu una cu valoare ridicată.

Ordinele la piață instantanee le permit utilizatorilor Revolut să cumpere acțiuni la valoarea de piață actuală, iar aceștia primesc în timp real actualizări de preț și informații despre performanța acțiunilor. Limita acestor ordine este acum de 10.000 de dolari americani (de la o limită inițială de 1.000 de dolari americani).

„Am lansat platforma de tranzacționare de acțiuni – inițial doar pentru utilizatorii Metal – în august 2019. Reacțiile primite au fost minunate, iar utilizatorii Revolut au devenit din ce în ce mai interesați de această funcționalitate, apreciind caracterul său inovator, accesibil și incluziv. Suntem încântați să oferim tuturor utilizatorilor Revolut acces la bursă și să le oferim sprijin pentru a-și gestiona mai ușor finanțele. Vom continua să dezvoltăm platforma de tranzacționare pentru a le permite utilizatorilor să își gestioneze mai eficient banii și investițiile cu ajutorul telefonului mobil”, a declarat Nik Storonsky, Fondator și CEO – Revolut.