TP-Link lansează în România routerele Wi-Fi 6, Archer AX50 și Archer AX10

1295

TP-Link a anunțat lansarea noului router accesibil cu Wi-Fi 6, Archer AX10 și a primului router AX3000 ce aduce Wi-Fi 6 Gig+ publicului larg, Archer AX50. 

Archer AX10 urmărește să ofere tuturor utilizatorilor acces la tehnologia Wi-Fi 6, la un preț foarte bun, comparabil cu cel al generației anterioare Wi-Fi 5.

Archer AX10

Fiind cel mai accesibil router din seria Wi-Fi 6, Archer AX10 îmbunătățește vizibil throughput-ul și capacitatea, oferind posibilitatea de streaming 4K, de efectuare a apelurilor video de înaltă calitate, dar și de accesare a altor aplicații care au nevoie de stabilitate extinsă și rularea lor optimă în scenarii de utilizare intensivă.

Principalele funcționalități ale lui Archer AX10:

 • Wi-Fi 6 mai rapid — Vitezele noii generații Wi-Fi care ajung până la 1.5 Gbps (1201 Mbps în banda de 5 GHz și 300 Mbps în banda 2.4 GHz).
 • Procesor cu trei nuclee — Răspunsuri instantanee la toate activitățile din rețea, datorită unei unități centrale de procesare de 1,5GHz.
 • Acoperire mai mare — Patru antene și tehnologia Beamforming concentrează semnalul către utilizatorii individuali, pentru acoperire mai mare.
 • Zeci de dispozitive conectate — Mai multe conexiuni simultane și throughput mediu mai ridicat cu OFDMA.2
 • Porturi Full Gigabit — Avantajul maxim al vitezelor broadband de până la 1 Gbps.
 • Instalare rapidă și ușoară — Upgrade de rețea în doar câteva minute, prin aplicația Tether
 • Compatibil cu Amazon Alexa — Control prin comenzi vocale, o casă smart și o viață mai simplă, cu Amazon Alexa.

 

Archer AX50 este dedicat publicului larg și este echipat cu procesorul Intel® Home Wi-Fi, oferind experiențe premium Wi-Fi 6 Gig+ unui numar mai mare de utilizatori.

Standardul Wi-Fi 6 (802.11ax) este privit drept cel mai mare salt în industria tehnologiei Wi-Fi și a fost dezvoltat ca răspuns la necesitățile mereu în creștere a rețelelor Wi-Fi pentru locuințe smart.

Archer AX50

Archer AX50 este dedicat tuturor utilizatorilor care își doresc să aibă acces la tehnologia de top Wi-Fi 6 Gig+ într-un raport competitiv preț-calitate, perfect pentru cei care au nevoie de o conexiune rapidă și sigură în propriile locuințe. Archer AX50 este definiția noii generații de home connectivity. La rândul său, Archer AX10 este cel mai accesibil router AX de pe piața din România și aduce utilizatorilor performanța noii generații Wi-Fi într-un design modern și original. Acesta oferă posibilitatea de a conecta simultan zeci de dispozitive, primind un răspuns instant la fiecare clic și reducând semnificativ latența”, a declarat Simona Nijnic Head of Sales TP-Link România.

Funcționalități cheie ale Archer AX50:

 • Viteză Wi-Fi 6 Gig+ Next-Gen —Viteze de până la 2,402 Mbps în bandă de 5 GHz și 574 Mbps în bandă de 2.4 GHz care asigură streaming mai fluid și descărcări mai rapide.
 • Mai multe dispozitive conectate – tehnologia OFDMA va crește capacitatea[v], permițând transmisii simultane pe mai multe dispozitive.
 • Latență foarte scăzută — Reducere a latenței cu până la 75%, pentru experiențe de gaming și conferințe video mai fluide.
 • Acoperire Wi-Fi extinsă – Patru antene exterioare high-gain și tehnologia Beamforming conlucrează pentru a oferi conexiuni Wi-Fi puternice și stabile, în întreaga locuință.
 • Securitate sporită — Conexiune Wi-Fi mai sigură și de încredere cu soluția TP-Link HomeCare™.
 • Conexiuni stabile — Procesorul Intel® Home Wi-Fi crește semnificativ viteza de procesare pentru furnizarea unei performanțe superioare Wi-Fi 6 Gig+.
 • Autonomie îmbunătățită a bateriei dispozitivelor conectate — Funcția Target Wake Time ajută dispozitivele să comunice între ele cu un consum redus de energie[vi].
 • Compatibil cu Alexa — Routerul poate fi controlat prin comenzi vocale, facilitând conexiuni inteligente prin Amazon Alexa.

Dispozitivele vor fi disponibile începând cu luna martie, la un preț recomandat de 399 RON pentru Archer AX10 și 849 RON pentru Archer AX50 și pot fi achiziționate din marile magazine online din România.