Televizoarele Sony BRAVIA XR MASTER din seria Z9J 8K Full Array LED sunt acum disponibile pentru precomandă

576

Televizoarele Sony BRAVIA XR Z9J 8K HDR Full Array LED sunt disponibile acum pentru precomandă în mai multe țări europene. Aceste televizoare avansate fac parte din gama BRAVIA XR și integrează noul Cognitive Processor XR™, care utilizează o metodă de procesare complet nouă, ce merge mai departe de limitele inteligenței artificiale convenționale, concepută pentru a reproduce modul în care oamenii văd și aud.

Oferind calitatea specifică seriei MASTER, televizoarele Z9J îndeplinesc criteriile stricte ale inginerilor de top de la Sony și aduc imaginile frumoase în viața fiecărui utilizator.

Când vedem obiecte, ne concentrăm inconștient asupra anumitor puncte. Cognitive Processor XR™, alimentat de inteligența cognitivă, împarte ecranul în numeroase zone și detectează unde se află „punctul focal” al imaginii. În timp ce inteligența artificială convențională (AI) poate să detecteze și să analizeze elementele imaginii precum culoarea, contrastul și detaliile la nivel individual, noul Cognitive Processor XR poate analiza simultan o serie de elemente, la fel cum procedează creierul uman. Astfel, toate elementele sunt ajustate în strânsă corelație cu celelalte pentru a obține cel mai bun rezultat, în acest fel toate elementele scenei de pe ecran sunt sincronizate și realiste – lucru pe care inteligența artificială convențională nu îl poate oferi.

Cognitive Processor XR poate analiza și poziția sunetului în semnal, astfel încât sunetul să se sincronizeze perfect cu ceea ce rulează pe ecran. Mai mult, acesta transformă orice sunet într-o experiență 3D surround, pentru a oferi realismul suprem, caracterizat de un peisaj sonor imersiv. Noul procesor învață, analizează și înțelege o cantitate de informații fară precendent și optimizează în mod inteligent fiecare pixel, cadru și scenă pentru cele mai realiste imagini și sunete pe care Sony le-a livrat vreodată.

Televizoarele BRAVIA XR MASTER Seria Z9J 8K HDR Full Array le permit utilizatorilor să beneficieze de imagini la rezoluție 8K profunde, naturale și reale. Procesorul revoluționar de la Sony utilizează analiza perspectivei umane pentru a analiza simultan și a optimiza sute de mii de elemente într-un timp extrem de scurt. În combinație cu precizia unui panou Full Array LED, imaginile de pe ecran au nuanțe profunde de negru și strălucire intensă. Designul minimalist One Slate, înconjoară ecranul într-un singur panou de sticlă, natural și elegant, care le permite utilizatorilor să se concentreze asupra imaginii. Z9J este un televizor cu aspect și sunet frumos, fie pe suport, fie montat pe un perete.

Televizoarele BRAVIA XR MASTER Seria Z9J 8K HDR Full Array oferă serviciul exclusiv BRAVIA CORE™. Acesta este preinstalat pe toate modelele BRAVIA XR, iar utilizatorii se pot bucura de o selecție a titlurilor[4] premium SPE, atât cele mai noi, cât și titluri clasice, dar și de cea mai mare colecție IMAX Enhanced. BRAVIA CORE este primul din industrie care dispune de tehnologia Pure Stream™, ce atinge o calitate aproape perfectă UHD BD echivalentă cu streaming-ul la 80 Mbps.

Televizorul Z9J este, de asemenea, o propunere excelentă și pentru gameri, oferind suport pentru mai multe funcționalități care utilizează HDMI 2.1, precum rezoluția 4K la 120 cadre pe secundă (FPS), rată de reîmprospătare a ecranului variabilă (VRR) și Auto Low Latency Mode (ALLM), pentru o experiență de gaming fluidă și rapidă, atunci când este conectat la o consolă de ultimă generație.

Prețuri și disponibilitate
Televizoarele BRAVIA XR MASTER din seria Z9J 8K HDR Full Array LED de 85 de inch sunt disponibile acum pentru precomandă în anumite țări europene, iar livrările vor începe de la finalul lunii mai.