Tehnologia de tip Punct-La-Multipunct a Intracom Telecom se remarca în Africa de Sud

665

Intracom Telecom, un furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a anunțat furnizarea tehnologiei sale Punct-La-Multipunct (PtMP) – WiBAS ™ – către Dark Fiber Africa (DFA), principalul furnizor de servicii de acces liber la infrastructura de fibra optica din Africa de Sud, pentru a spori capacitatea acestuia de a oferi clienților săi soluții de ultimă generație pentru conectivitatea radio in domeniul microundelor

Decizia DFA de a alege tehnologia PtMP WiBAS ™ a rezultat din necesitatea de a oferi conectivitate radio “last mile” de inalta calitate pentru accesul la retea a clientilor de tip distribuitor care, la rândul lor, asigură conectivitate finala a utilizatorilor de tip residential precum și a celor corporate. Clienții operatorului sud-african vor avea ocazia să ofere utilizatorilor finali un serviciu de mare viteză, care să adreseze nevoia imediata de acces la retea, după caz, fie în perspectiva asteptarii instalării unui serviciu de fibra optica sau ca o soluție permanentă.

DFA deține o rețea extinsa de fibra optica iar sistemul  WiBAS ™ PtMP  va fi utilizat pentru a extinde suplimentar serviciul de conectivite la rețea pentru a extinde si maximiza baza de clienti. Mai precis, operatorul va beneficia de capacitățile superioare ale platformei, cum ar fi performanța robustă și capacitatea de transfer ridicată, pentru a satisface cerintele in crestere pentru derviciile de acces la retea.

Solutia WiBAS, constand din HUB-uri WiBAS™-OSDR și terminale WiBAS™-Connect, va fi implementata în rețeaua DFA, în banda licențiată de 26GHz, cu scopul de a oferi servicii de bandă largă înalt calitativesi de viteză superioara. Mai mult, DFA va folosi sistemul avansat de management al rețelei, uniMS™, împreună cu funcționalitatile recent introduce de planificare radio, pentru o mai buna si optima proiectare a retelei PtMP.

“Această tehnologie ne va permite să oferim clienților noștri soluții rapide de conectivitate radio în timp ce aceștia sunt in așteptarea implementarii conectivitatii prin fibra optica sau în zone în care densificarea retelelor de fibra optica nu ar fi posibilă”, spune Andreas Uys, Chief Technical Officer la DFA. „Capabilitatile radio de înaltă calitate ne asigură de faptul că nu trebuie să facem compromisuri in ceea ce priveste calitatea serviciilor cu care clienții noștri s-au obișnuit”, adaugă el.

John Tenidis, Director de Marketing al Portofoliului de Soluții Wireless Intracom Telecom, a declarat: „Ne bucurăm să ne extindem baza de clienți din Africa de Sud, care este una dintre piețele strategice pentru Intracom Telecom, propulsand creșterea noastră pe întregul continent. Timp de un deceniu, compania noastră este prezentă in mod activ în Africa de Sud, iar platforma noastră WiBAS™ a reușit să devină sistemul de acces radio in domeniul microundelor preferat de operatori, datorită caracteristicilor sale excepționale. Așteptăm cu nerăbdare să susținem DFA în furnizarea conectivității radio de mare viteză, diferențiind astfel oferta portofoliului de afaceri către clienții săi.”