Stația portabilă pentru gaming ROG Mothership este disponibilă în România

726

ASUS a schimbat radical modul în care poate fi construit un portabil de tip desktop replacement și a obținut performanțe remarcabile, care nu ar fi fost posibile într-o construcție clasică.

Trecând de la designul tradițional și limitările sale la o formă așezată vertical, inginerii ASUS au obținut o răcire excelentă ce permite funcționarea sistemului la frecvențe mai înalte, pentru mai mult timp.

Răcirea noului ROG Mothership nu este limitată de o carcasă îngustă, cu grile de ventilație mici. Poziția verticală și grilele mari de ventilație din spatele ecranului permit absorbția unei cantități mai mari de aer și prezența unor radiatoare extinse. Tastatura se detașează și se pliază pentru a se potrivi diverselor scenarii, oferind jucătorilor libertatea de a găsi poziția perfectă.

Configurațiile disponibile pe piața locală cuprind procesoare Intel Core i9-9980HK cu frecvențe de până la 5GHz. Grafica NVIDIA GeForce RTX 2080 cu 8GB GDDR6 și overclocking din fabrică este sincronizată cu ecranul FullHD cu rată de refresh de 144Hz și 3ms GTG timp de răspuns. Portabilul poate comuta între placă video dedicată și cea integrată Intel HM370 pentru a obține o autonomie sporită atunci când rulează sarcini ușoare, cum ar fi navigarea pe internet.

ROG Mothership este echipat cu HyperDrive Extreme, ce utilizează tehnologia exclusivă ASUS pentru a combina până la trei SSD-uri NVMe PCIe 3.0 x4.

Preț și disponibilitate
ROG Mothership este disponibil în magazinele din România în două configurații: GZ700GX-EV023T și GZ700GX-EV020T cu prețuri ce pornesc de la aproximativ 29.999 lei (taxe incluse).

Ambele dispun de procesorul Intel Core™ i9-9980HK, placa video GeForce RTX 2080, ecran IPS FullHD la 144Hz și sistem de operare Windows 10. Echiparea maximă conține 64GB RAM tactată la 2666MHz și trei unități SSD HyperDrive de câte 512GB.