Sony Xperia 5 II, cel mai compact telefon Xperia – disponibil pe piața din România începând cu luna octombrie

621

Xperia 5 II – cel de-al doilea telefon 5G al Sony, completează impunătoarea serie Xperia și este disponibil în România începând cu luna octombrie a acestui an.

Xperia 5 II aduce pe piața din România caracteristicile de top specifice telefoanelor Sony, precum sistemul de trei camere foto și optica ZEISS calibrată special pentru acest model. De asemenea, aplicația Photography Pro cu tehnologie aliniată celor disponibile pe camerele Alpha și AF/AE rapid și precis, este și ea prezentă pe lista de caracteristici a Sony Xperia 5 II. Mai mult, Cinematography Pro, oferită de CineAlta pentru parametri și setări de culoare specifice profesioniștilor din industria filmului, alături de display-ul CinemaWide  cu raport de aspect 21:9 oferă o experiență de vizionare deosebită. Funcționalitățile audio de top includ High-Resolution Audio, o mufă jack de 3,5mm, precum și difuzoare stereo orientate către partea frontală, toate acestea fiind alimentate de un processor Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform.

Similar cu Xperia 1 II, noul model oferă tehnologia Photography Pro, o interfață dedicată utilizatorului dezvoltată în colaborare cu fotografii profesioniști, oferind opțiuni aliniate cu cele disponibile pe camerele Alpha, precum setarea ISO, a vitezei de fotografiere, indicator EV și suport RAW. Noul Xperia 5 II oferă și modul Cinematography Pro, fiind primul smartphone din lume care poate filma slow-motion 4K HDR la 120 de cadre pe secundă și care poate capta și reda conținut slow-motion de până la cinci ori mai lent atunci când este setat la 24 cadre pe secundă.

Pentru a duce experiența de gaming și mai departe, utilizatorii pot conecta un PlayStation®4 DUALSHOCK®4 Wireless Controller și pot juca jocuri de pe Android pentru o experiență autentică de gaming. Xperia este smartphone-ul oficial al Campionatului Mondial din 2020 de Call of Duty®: Mobile, iar Xperia 5 II este gata să răspundă acestei provocări. Fie că utilizatorii aleg să joace doar pentru distracție sau vor să câștige titlul, Xperia 5 II poate oferi o experiență de gaming optimizată prin colaborarea unică alături de Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.

Xperia 5 II dispune de o baterie de 4,000mAh cu încarcare rapidă care ajunge la 50% în doar 30 de minute. Cu o istorie importantă în dezvoltarea tehnologiilor dedicate bateriilor, pentru a îmbunătăți durata de viață a acestora, Sony arată că Xperia 5 II va avea o baterie sănătoasă chiar și după 2 ani de utilizare.

Modelul nu este doar compact, ci oferă și o utilizare fără griji, datorită ratingului IP65/68 de rezistență la umiditate și învelișului Corning® Gorilla® Glass 6 pe ambele laturi, transformându-l într-un dispozitiv solid și foarte frumos realizat.

Preț și disponibilitate
Xperia 5 II este disponibil pe piața din România în variantele de culoare negru și albastru cu AndroidTM 10 începând cu luna octombrie a acestui an, la un preț recomandat de 4.099 RON.