Sony a prezentat noul flagship al companiei – Xperia 1 II

535

Sony a anunțat astăzi lansarea primului său flagship compatibil 5G. Specificațiile prin care Xperia 1 II dorește să se facă remarcat sunt:

  • Fotografiere în rafală la 20 de cadre pe secundă, într-un sistem cu 60 de calcule AF/AE pe secundă, inspirat de camerele Sony Alpha cu lentile interschimbabile
  • Creator mode și funcția de înregistrare cinematică Cinematography Pro, oferită de CineAlta, soluție profesională Sony dedicată diviziei de business
  • Procesor de tip X1™ dedicat sectorului mobile, realizat pe baza tehnologiei care se regăsește pe gama de televizoare BRAVIA®

Sony are o poziționare unică în era 5G, datorită portofoliului nostru variat. Xperia compatibil 5G duce experiența mobilă la nivelul următor”, a declarat Mitsuya Kishida, Președinte Sony Mobile Communications.

Folosind tehnologia lentilelor interschimbabile dezvoltată de Alpha™, Xperia 1 II oferă fotografiere AF continuă cu 60 de calcule de tracking AF/AE pe secundă.

Astfel, modelul este primul dispozitiv din lume cu tracking continuu AF/AE pentru fotografiere rapidă la maximum 20 de cadre pe secundă.

Focalizarea rapidă a noului Xperia 1 II este eficientă și în condiții de luminozitate scăzută, fiind capabilă să ofere imagini de calitate în contexte dificile, datorită celor patru tehnologii care funcționează în tandem: senzorul Dual photo diode, un sistem de autofocus care acoperă aproximativ 70% din senzor, senzorul 3D iToF și un nou senzor pentru mobil Exmor RS™ 1/1.7”, cu o sensibilitate de 1,5 ori mai mare decât cel din generația anterioară, oferind un tracking AF mai rapid și mai precis la fotografierea în condiții de luminozitate scăzută.

Modul Cinematography Pro suportă fotografierea cinematică HDR high frame pe 10 biți, la 120 de cadre pe secundă și calitate 2K, înregistrarea cinematică 21:9 4K HDR la 24/25/30/60fps, îmbunătățind experiența cinematografică de fotografiere.

Xperia 1 II este alimentat de o baterie cu o capacitate de 4.000 mAh, cu funcția de încărcare rapidă și încărcare wireless Qi.

Qualcomm Snapdragon 865 5G Mobile Platform Mobile Platform și sistemul Snapdragon X55 5G Modem-RF îi încurajează pe utilizatori să realizeze mai multe sarcini în același timp și să se conecteze cu viteze 5G multi-gigabit.

Xperia 1 II are rezistență la umezeală, conform standardului IP65/68 și este învăluit în Corning Gorilla Glass 6, calități ce fac din acest model un telefon rezistent, păstrând totodată un design plăcut.