realme a lansat modelul realme 8 5G, cel mai accesibil telefon cu tehnologie 5G

186

Realme 8 5G este un telefon echipat cu procesorul MediaTek Dimensity 700 5G, fiind astfel unul dintre primele telefoane din lume care integrează acest procesor. Realizat în procesul de fabricație de 7nm, Dimensity 700 5G este capabil să ofere o experiență plăcută în gaming, oferind totodată și tehnologia 5G.

Cu opt nuclee ce pot funcționa până la 2.2GHz și un GPU ARM Mali-G57, realme 8 5G este pregătit să ruleze cele mai noi jocuri și să ofere în același timp o autonomie excelentă datorită consumului mic de energie pe care îl are procesorul.

realme 8 5G este dotat cu un ecran de 6.5 inch diagonală și o rezoluție Full HD+. Cu o rată de refresh de 90Hz, ecranul este perfect pentru gaming, iar raportul corp-ecran de 90.5% îl recomandă pentru redarea filmelor având un spațiu generos de vizualizare.

Luminozitatea maxima de 600 nits îl ajută atunci când va fi utilizat în condiții de lumină puternică, iar densitatea de pixeli de 405PPI este confirmarea că orice imagine va fi redată clar.

Cu funcția Dynamic RAM Expansion, memoria RAM a lui realme 8 5G poate fi extinsă folosind memoria ROM. Astfel, memoria de stocare a telefonului poate funcționa ca memorie RAM, oferind la nevoie mai multă viteză atunci când multitasking-ul este necesar.

Camera principală de 48MP cu 6 lentile, F/1.8 și funcție PDAF este responsabilă pentru cele mai multe fotografii, fiind camera principală ce va fi folosită standard pentru capturi. Cea de a doua camera este una de 2MP pentru fotografia Macro, ce poate fi folosită de la o distanță de 4cm, în timp ce a treia camera foto este responsabilă pentru fotografia de tip portret. Camera frontală integrată în display este o unitate cu f/2.1, 5 lentile și o rezoluție de 16MP, care integrează funcții avansate precum Portrait, Panoramic, AI Beauty, HDR, recunoaștere facială sau Super Nightscape.

Bateria de 5000mAh integrată în realme 8 5G dispune de încărcare rapidă la 18W, dar și de o funcție unică care va oferi extra autonomie. Din cauză că tehnologia 5G consumă foarte multă energie, telefoanele cu 5G au tendința de a avea o autonomie mai slabă în comparație cu telefoanele 4G. Pentru a rezolva această problemă, realme a integrat tehnologia Smart 5G Power Saving ce poate gestiona mai bine resursele telefonului și comută între 4G și 5G într-un mod inteligent. Astfel, cand nu este nevoie de 5G, telefonul va fi comutat pe 4G pentru a consuma mai puțină baterie.

realme 8 5G rulează Android 11 cu interfață realme UI 2.0 și va fi disponibil la partenerii locali începând cu 18 mai. În primele trei zile de vânzare va fi disponibil la un preţ promoțional ce porneşte de la 879,99 lei.