LOADING

Type to search

Featured Telecoms

Orange are cele mai bune viteze medii de internet fix și mobil din România

Share

Orange România are cele mai bune viteze medii, atât pentru internetul fix cât și pentru cel mobil în 2022. Rezultatele au fost obținute prin intermediul Netograf.ro.

Internet fix de mare viteză

În urma datelor oferite de aplicația Netograf.ro, viteza medie de descărcare prin cablu înregistrată pentru Orange România a fost cu 85% mai mare decât a următorului clasat și cu 73% mai mare în ceea ce privește viteza de încărcare. De asemenea, Orange România a înregistrat și cea mai performantă valoare a intârzierii ratei de transfer a datelor (“ping”), aceasta fiind cu 9% mai bună decat a următorului clasat. În cazul conexiunilor WiFi, Orange România a depășit ceilalți operatori cu 34% la viteza de descărcare și cu 46% la viteza de încărcare.

  • Internet prin cablu: 802.98 Mbps vitează medie download, 726.65 Mbps viteză medie upload și 10.35 milisecunde întârzierea de transfer.
  • Internet WiFi: 201.93 Mbps vitează medie download, 188.84 Mbps viteză medie upload și 21.73 milisecunde întârzierea de transfer.

Performațele rețelei fixe Orange au fost confirmate și în urma măsurătorilor Ookla® a rezultatelor comparative Speedtest Intelligence® obținute pentru operatorii români în Q3-Q4 2022, în urma cărora Orange România a fost desemnată cea mai rapidă rețea fixă din țară.

Internet mobil

Experiența pozitivă pe care clienții o au în rețeaua Orange este confiirmată și în cazul serviciilor de date mobile, unde viteza medie de descărcare a fost cu 75% mai mare decât a următorului clasat, iar cea de încărcare a fost cu 103% mai mare. Totodată, valoarea intârzierii ratei de transfer a datelor a fost cu 12.9% mai bună decât a urmatorului operator.

  • Internet mobil: 56.6 Mbps vitează medie download, 24.22 Mbps vitează medie upload, 37.54 milisecunde întârzierea de transfer.

Rezultatele sunt susținute și de către auditorul independent LCC International care a desemnat Orange ca fiind cea mai rapidă rețea mobilă și cea mai rapidă rețea 5G din România. În cazul rețelei Orange 5G, clienții Orange se bucură de viteze maxime de până la 1.2 Gbps la download şi viteze medii de 600 Mbps, similare celor oferite de internetul prin fibră optică, în 25 de orașe de pe întreg teritoriul României.

Rezultatele obținute în urma măsurătorilor Netograf.ro reconfirmă calitatea rețelelor Orange și ne încurajează să continuăm investițiile în dezvoltarea serviciilor fixe și mobile. Ele se datorează în special eforturilor pe care echipele noastre de ingineri le fac în fiecare zi, dar și a clienților Orange, cărora le mulțumim că au ales să folosească serviciile noastre. 

Netograf.ro este instrumentul dezvoltat de ANCOM în beneficiul utilizatorilor, fiind o platforma independentă și obiectivă, ce cuprinde aplicația web, aplicația pentru terminale fixe și aplicații mobile pentru Android și iOS.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *