OPPO – câștigător în cadrul competiției internaționale de Inteligență Artificială SemEval 2020

1022

OPPO a anunțat astăzi o realizare majoră în cercetările în domeniul Inteligenței Artificiale. În cadrul Workshop-ului Internațional de Evaluare Semantică (SemEval-2020) încheiat recent, OPPO a ocupat primul loc la analiza tonalității limbajului din Social Media pentru texte în spaniolă/engleză, ilustrând astfel capabilitățile companiei în domeniu.

OPPO a ocupat primele două locuri în clasamentul SemEval 2020

Acest domeniu, al analizei sentimentelor în limbaj, deschide porțile unei game largi de aplicații interesante, deoarece calculatoarele pot să capteze mai precis schimbările emoționale ale utilizatorilor și pot oferi răspunsuri mai potrivite în cazul produselor care interacționează în mod direct cu oamenii, oferind astfel mai multă sensibilitate unor servicii precum asistentul vocal sau chatbot-ilor.

În domeniul analizei de date, cantitatea masivă de date de pe Internet poate fi analizată și prin analiză de sentiment pentru a obține statistici mai detaliate și mai valoroase și pentru a ajuta companiile să realizeze analize de marketing, sondaje de opinie ale utilizatorilorși evaluări de produs mult mai bune.

Prin dezvoltarea multor tehnologii de top din domenii diferite, Institutul de Cercetare OPPO urmărește să aducă un plus de valoare gamei largi de produse și servicii OPPO și să pună la dispoziția consumatorilor o experiență mai integrată de utilizare a tehnologiei. Vom continua să dezvoltăm capacitățile noastre AI pentru a face produsele OPPO și mai inteligente și mai empatice.” a declarat Jack Hao, Chief Speech andSemantics Scientistîn cadrul Institului de Dezvoltare OPPO.

SemEval este una dintre cele mai renumite competiții de procesare a limbajului natural. Aceasta este sponsorizată de SIGLEX (Special Interest Group on the Lexicon)din cadrul Asociației pentru Lingvistică Computerizată, una dintre cele mai dinamice organizații academice din acest domeniu. Din anul 2011, SemEval a organizat 14 sesiuni care au atras universități și institute de cercetare de top din întreaga lume.

Analiza emoțiilor umane are cerințe majore de la noile tehnologii.Echipa de cercetare în materie de discurs și semantică a Institului de Cercetare OPPO a abordattema primită printr-o analiză multidimensională și experimente comparative repetate asupra modelului de clasificare a emoțiilor. Prin îmbinarea caracteristicilor specificeale datelor și prin antrenarea și îmbunătățirea modelului, OPPO a obținut rezultate de top în cadrul campionatului.

În prezent, OPPO ocupă locul 6 în topul SQuAD 2.0

Cu un istoric relativ scurt, echipa de cercetare în materie de discurs și semantică a câștigat consecutiv mai multe premii de top ale industriei, printre care: Campionatul de traducere de brevete multilingv Japonez-Englez în cadrul Conferinței Chineze de Traducere Automată (CCMT2019) șia ocupat primele locuri la concursuri de traducere automată cum ar fi: WMT, CCMT, IWSLT. De asemenea, OPPO se clasează în prezent pe locul șase în topul Stanford Question Answering Dataset (SQuAD 2.0).

Tony Chen, Fondator și CEO OPPO, a anunțat anterior că OPPO va investi 7 miliarde de dolari în R&D (cercetare și dezvoltare) pe parcursul a trei ani pentru a promova îmbunătățirea continuă în domeniile5G, AI, AR, precum și big data, pentru a dezvolta și integra tehnologii de top în ingineria hardware și software.