Noile telefoane Xperia 1 III și Xperia 5 III oferă funcții speciale dedicate fotografiei și integrează primul teleobiectiv variabil pentru smartphone din lume

375

Sony anunță astăzi două noi modele în seria de flagship-uri Xperia 1 și 5 și lansează Xperia 1 III și Xperia 5 III. Ambele dispozitive oferă o colecție bogată de caracteristici integrate care îi conectează pe membrii comunității Xperia cu pasiunile lor. 

Xperia 1 III și Xperia 5 III au fost dezvoltate în colaborare cu inginerii din spatele seriei de camera Alpha, renumite pentru tehnologia lor de autofocalizare de top. Ambele modele oferă autofocalizare automată continuă, rapidă și precisă, indiferent de obiectivul folosit, dar și funcția Real-time Eye AF. Pentru Xperia 5 III a fost încorporată și tehnologia de urmărire a obiectelor, permițându-le fotografilor să capteze fotografii precise ale subiecților aflați în mișcare într-o mare varietate de scenarii, cu o simplă apăsare pe ecran.

Ambele modele oferă autofocalizare continuă cu 60 de calcule AF/AE pe secundă – permițându-le utilizatorilor să fotografieze și să stocheze 20 de fotografii (20 de cadre pe secundă – FPS) cu precizie ridicată, focalizare clară și expunere optimizată. Acest nivel de performanță este compatibil cu cel oferit de camerele profesionale de sport, cum ar fi seria Alpha 9. Procesorul de imagine BIONZ X™ le permite utilizatorilor, pentru prima dată, să fotografieze în modul rafală în condiții de luminozitate scăzută, oferind rezultate cu reducerea zgomotului din imagine care nu au fost niciodată posibile cu modelele precedente.

O caracteristică esențială pentru ambele modele este faptul că reprezintă primele telefoane din lume cu teleobiectiv variabil asociat cu un senzor Dual PD care atinge o distanță focală de până la 105mm – completată de autofocalizarea rapidă datorită senzorului Dual PDAF. La comutarea între 70mm și 105mm, focalizarea este ajustată imediat pentru a surprinde rapid frumusețea detaliilor.

Xperia 1 III
Xperia 5 III

 

 

 

 

 

 

Xperia 1 III și Xperia 5 III dispun de funcția Photography Pro, lansată pe modelele din generația precedentă. Dezvoltată în colaborare cu fotografi profesioniști, aceasta oglindește multe dintre comenzile manuale disponibile pe camerele din seria Alpha, inclusiv ISO, viteza de fotografiere, indicatorul vizorului electronic, suportul RAW plus un declanșator dedicat (cu finisaj în relief, exclusiv pe Xperia 1 III). Nou introdusă pe smartphone-urile din acest an este funcția „Basic Mode” implementată în Photography Pro, care permite accesul rapid la o gamă de funcționalități de fotografiere ușor de utilizat, inclusiv un declanșator tactil, orientare portret, efect bokeh artistic, panoramă și multe altele.

Xperia 1 III și Xperia 5 III dispun, de asemenea, de cea mai recentă tehnologie de stabilizare optică SteadyShot™ cu FlawlessEye™, care îmbină viteza de citire crescută a senzorului de imagine cu algoritmul original Sony, pentru stabilizarea optică a imaginii. Rezultatul este un material video extrem de lin și fluid, fără cadre neclare.

Pe lângă sunetul High-Resolution și High-Resolution Wireless, atât Xperia 1 III, cât și Xperia 5 III continua să ofere tehnologia DSEE Ultimate care îmbunătățește calitatea muzicii digitale utilizând tehnologia Sony bazată pe algoritmi de inteligență artificială, inclusiv atunci când vine vorba despre servicii de streaming audio și video. Aceasta îmbunătățește automat frecvența audio și intervalul dinamic în timp real, ducând fiecare piesă aproape de standardul audio high-resolution.

Combinând conectivitatea 5G și Wi-Fi cu cea mai recentă platformă mobilă  Qualcomm® Snapdragon™ 888 5G, următoarea generație Xperia ridică standardele în ceea ce privește performanța unui smartphone. Acest lucru se datorează procesorului Qualcomm® Kryo™ 680 CPU care permite o performanță cu 25% mai mare și GPU-ului Qualcomm® Adreno™ 660 care asigură o redare grafică cu 35% mai rapidă decât generația anterioară.

Cu o baterie de 4,500mAh, ambele modele oferă suficientă putere pentru a fi utilizate întreaga zi, în timp ce o gamă largă de funcționalități de încărcare ajută la maximizarea confortului și la prelungirea duratei de viață a bateriei. Când aceasta are nevoie de un impuls, poate fi încărcată până la 50% în 30 de minute cu încărcătorul inclus XZQ-UC1. Mai mult, Xperia Adaptive Charging permite prelungirea duratei de viață a bateriei cu până la trei ani (până la doi ani la modelele anterioare) pentru ambele modele. Xperia Adaptive Charging funcționează prin monitorizarea telefonului pe măsură ce se încarcă, pentru a-i asigura pe utilizatori că bateria nu este suprasolicitată.

Nu în ultimul rând, Xperia 1 III oferă o funcție de încărcare wireless și de partajare a bateriei, permițând dispozitivului să fie conectat la un încărcător wireless pentru a completa în mod convenabil bateria. Datorită funcției de partajare a bateriei, acesta se poate transforma și în stație de încărcare pentru alte dispozitive.

Disponibilitate

Xperia 1 III va fi disponibil în variantele de culoare negru și violet și va fi livrat cu AndroidTM 11 începând din vara anului 2021.

Xperia 5 III va fi disponibil în variantele de culoare negru și verde  și va fi livrat cu AndroidTM 11 începând din vara anului 2021