Noile laptopuri de gaming ROG Strix SCAR 15 și 17 sunt disponibile în România

640

Laptopurile de gaming ROG Strix SCAR 15 și Strix SCAR 17, recent anunțate la Consumer Electronics Show 2021 (CES), au intrat pe piața românească. 

Ambele modele sunt echipate cu prima tastatură opto-mecanică pe un laptop Strix, cu un răspuns rapid și o durabilitate mai mare. Republic of Gamers a încercat să reducă amprenta laptopului și să îngusteze rama ecranului pentru a crește raportul ecran/corp. În același timp a fost montată o baterie mai mare, cu suport pentru încărcare Type-C pentru mai multă flexibilitate. Tastatura și corpul laptopului sunt iluminate RGB existând posibilitatea de a gestiona iluminarea individual, pe fiecare tastă, utilizatorul putând să evidențieze comenzile de care are nevoie în joc. Tot sistemul de iluminarea poate fi sincronizat cu cel al perifericelor compatibile cu ajutorul Aura Sync.

Strix SCAR 17 beneficiază de un ecran Full HD cu diagonala de 17,3 inchi, de nivel IPS, cu rată de refresh de 300Hz și un timp de răspuns de 3 ms. Cu ajutorul acestui standard înalt și al sincronizării adaptive sync, ROG Strix SCAR 17 afișează în mod corect fiecare cadrul generat de acceleratorul grafic, fără pierderi și fără efecte vizuale deranjante.

Cel mai nou hardware AMD și NVIDIA
Noile laptopuri ROG Strix SCAR 15 și ROG Strix SCAR 17 au la bază configurații hardware cu procesoare AMD și acceleratoare video de la NVIDIA. Configurațiile de vârf dispun de procesoare Ryzen 9 5900HX cu 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru multitasking fluid. Noile procesoare cu arhitectură AMD Zen 3 sunt mai eficiente energetic și pot funcționa cu până la 54 W atunci când acceleratorul video este activ și cu 80 W de atunci când lucrează individual.

Acceleratoarele video GeForce RTX 3080, cu arhitectură NVIDIA Ampere, sunt regăsite pe configurațiile de top și au o frecvență de 1645 MHz la 115 W cu ROG Boost. Alți 15 W devin disponibili prin funcția Dynamic Boost. Arhitectura Ampere oferă nuclee RT de generația a 2-a și nuclee Tensor de generația a 3-a, alături de până la 16 GB de memorie video GDDR6. Imaginile generate sunt mai apropiate de realitate, cu raze trasate în timp real, completate de funcțiile AI avansate.

În configurațiile lor de top, ROG Strix SCAR 15 și 17 sunt disponibile cu 64 GB de RAM DDR4-3200 și două drive-uri SSD 1 TB în RAID 0. Fiecare dintre SSD-urile NVMe se bucură de patru benzi cu lățime de bandă PCIe Express care merg direct către procesor, împingând ratele de transfer în RAID 0 până la nivelul de 7.000 MB/s. Atât memoria RAM, cât și stocarea pot fi ușor accesate și înlocuite datorită unui design care permite accesul rapid la aceste componente.

Preț și disponibilitate
Laptopurile ROG Strix SCAR 15 și ROG Strix SCAR 17 sunt disponibile prin intermediul magazinelor specializate din țara noastră.

Prețurile pornesc de la aproximativ 8999 de lei (taxe incluse) în cazul Strix SCAR 15 și respectiv, de la 12999 de lei (taxe incluse) pentru Strix SCAR 17