Miele își consolidează promisiunea față de mediu prin electrocasnice cu o durată de viață de 20 de ani

82

Schimbările climatice reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai mari provocări ale zilelor noastre, iar Miele își propune ca prin electrocasnicele și consumabilele pe care le produce să ofere clienților săi soluții ecologice pentru economisirea energiei și protejarea naturii.

Miele a atins anul acesta nivelul „net zero” al emisiilor de carbon în toate locațiile pe care le deține și mizează în continuare pe echipamente performante, prietenoase cu mediul, care utilizează eficient resursele.

Un pilon cheie al strategiei de sustenabilitate Miele este durabilitatea, caracteristică ce devine realitate prin politica unică a companiei de a testa produsele, astfel că aproape o treime din timpul de dezvoltare este dedicat etapei de testare. Înainte de a ajunge pe piață, electrocasnicele precum mașinile de spălat, uscătoarele, mașinile de spălat vase, cuptoarele sau aspiratoarele, sunt testate timp de 10.000 de ore pentru o durată de viață echivalentă cu 20 de ani.

În acest moment, toată lumea vorbește despre durabilitate, însă la Miele aceasta a fost un principiu pus în practică încă de la înființarea companiei, în urmă cu 122 de ani. Adevărata măiestrie stă în atenția față de detalii, iar longevitatea produselor arată performanța în toate privințele. Acestea sunt și valorile de bază ale mărcii noastre încă de la început”, spune dr. Reinhard Zinkann, director executiv și coproprietar al grupului Miele, alături de dr. Markus Miele.

Și mai multă grijă față de mediu, cu electrocasnice Miele de ultimă generație
Miele a lansat GreenPerformance, o nouă serie de uscătoare de rufe în versiunea cea mai prietenoasă cu mediul construită de companie până acum. Noul model depășește cu 10% pragul pentru actualul nivel de eficiență energetică A+++. Pe lângă eficiența energetică ridicată, construcția acestor echipamente este una de ultimă generație. Baza aparatelor este realizată printr-un proces de producție inovator, fiind îmbogățită cu nitrogen, astfel că utilizează cu 30% mai puțin material și, în egală măsură, are o mai bună stabilitate pentru întreaga structură. În plus, modelele noi folosesc agentul frigorific R290, care este eco-friendly.

Protejarea mediului și înregistrarea unor costuri mai mici la energie electrică sunt posibile și datorită mașinilor de spălat vase Miele. Toate modelele din generația G 7000 îndeplinesc acum cerințele exigente ale noului rating de eficiență energetică de top și au rating A. În ultimii 20 de ani, Miele a redus consumul de energie al mașinilor de spălat vase cu 44%, astfel că acum ajung chiar cu 10% peste valoarea pragului pentru cel mai bun rating de eficiență energetică A+++.

Acest lucru este posibil datorită tehnologiei EcoPower și componentelor ajustate cu precizie, sistemului de filtrare extrem de eficient și sistemului de admisie a apei proiectat inteligent. Izolația suplimentară reduce pierderile termice, astfel că diminuează și cantitatea de energie necesară pentru încălzirea apei. Aceste îmbunătățiri duc la un consum mult mai redus de apă și electricitate. De exemplu, consumul mediu de apă pentru programul ECO este de 8.4 litri.

Mai mult, sistemul de distribuire AutoDos cu PowerDisks integrat în mașinile de spălat vase, specific doar electrocasnicelor Miele, este acum și mai ecologic, iar cantitatea de detergent pudră poate fi redusă și mai mult pentru a curăța murdăria ușoară. În plus, containerul PowerDisk urmează să fie realizat din material reciclat post-consum (PCR).

O altă serie de electrocasnice prietenoase cu mediul sunt frigiderele K 7000, dotate cu PerfectFresh Active, o caracteristică prin intermediul căreia fructele și legumele sunt menținute proaspete pentru mai mult timp, astfel că este redusă risipa alimentară.

Miele, neutră din perspectiva emisiilor de carbon în toate locațiile
Din acest an, Miele a atins neutralitatea în ceea ce privește emisiile de gaze cu efect de seră rezultate din procesele proprii de producție (Scope 1), precum și a celor rezultate prin procesul de producție a energiei electrice realizate de către furnizorii de energie ai companiei (Scope 2). Mai mult, compania își propune ca până în 2030 emisiile CO2 să fie reduse cu 15%, comparativ cu volumul acestora din 2019. Pentru a atinge acest obiectiv, energia electrică folosită în următorii ani de companie va fi în mare măsură asigurată prin panouri fotovoltaice.