Logiscool organizează workshop-uri gratuite de cybersecurity pentru elevii din clasele I-VIII

547

Pe 11 februarie este sărbătorită Ziua Internațională a Siguranței pe Internet și Logiscool merge timp de o saptămână în mai multe școli din toată țara pentru a face educație pe tema siguranței în mediul digital.

Instructorii Logsicool, specialiști în educație și tehnologie, vor prezenta elevilor care sunt cele mai actuale „capcane” pe care le întâlnesc în spațiul virtual – de la virusuri și tracking cookies care pot afecta funcționalitatea gadgeturilor, până la farse, provocări și alte trenduri care prind din ce în ce mai mult în rândul populației tinere.

Vrem ca „Safe Internet Day” să devină sloganul fiecarei zile petrecute în spațiul virtual, și astfel, până pe 24 februarie școlile interesate ne pot contacta prin e-mail pentru a face o cerere pentru un astfel de workshop pentru elevii lor„, au declarat reprezentanții Logiscool.

Cum decurg workshopurile?
Echipa Logiscool, formată din specialiști în educație și tehnologie, îi va introduce pe elevi în lumea digitală printr-un workshop în care vor prezenta care sunt cele mai actuale „capcane” întâlnite în spațiul virtual.

De la diversitatea de tipuri de viruși, până la farse, provocări și alte trenduri care prind din ce în ce mai mult în rândul celor tineri, printre subiectele pe care instructorii Logiscool le vor aborda vor fi:

● Nu crede tot ce vezi pe internet
● Cum arată o parolă bună?
● Atenție la ce distribui în social media
● Cum ne apărăm împotriva virușilor?
● Cum alegem provocările potrivite?

Vrem ca „Safe Internet Day” să devină sloganul fiecărei zile petrecute în spațiul virtual, și astfel, până pe 24 februarie, școlile interesate se pot înscrie gratuit pe site-ul nostru pentru a face o cerere pentru un astfel de workshop pentru elevii lor.“, ne transmite Dana Bănică, Manager Logiscool România.

Workshop-ul se adresează în special elevilor din clasele I-VIII, iar Logiscool îl face disponibil în mod gratuit pentru toate școlile care doresc să-și pregătească elevii în a identifica bunele practici din mediul online.

Părinții, profesorii sau chiar elevii pot contacta echipa Logiscool la adresa www.logiscool.com/ro/contact pentru a-și exprima dorința de a instrui o clasă (sau mai multe) din școala de care aparțin.