LG dezvăluie gama de televizoare REAL 8K din 2020, cu AI de generație nouă

1166

LG a prezentat gama extinsă de televizoare 8K, în cadrul CES® 2020 – opt televizoare, noile modele din clasele de 77 și 65 de inch alăturându-se deja existentelor ecrane LG de 88 și 75 de inch.

Gama pentru 2020 include televizoarele premium LG SIGNATURE OLED 8K de 88 și 77 de inch (modelele OLED ZX de 88/77 inch) și televizoarele avansate LG NanoCell (modelele Nano99 de 75/65 inch, Nano97 de 75/65 inch, Nano95 de 75/65 inch). Fiecare model depășește definiția oficială 8K Ultra HD stabilită de Consumer Technology Association (CTA) [Asociația Tehnologiilor de Larg Consum], care necesită un prag CM minim de 50%. Laboratoare independente renumite, precum TÜV Rheinland, au verificat faptul că televizoarele LG SIGNATURE OLED 8K și LG 8K NanoCell depășesc această valoare.

Cele mai noi televizoare LG 8K au și performanța îmbunătățită, grație noul procesor AI α (Alpha) 9 Gen 3. Folosind tehnologia deep learning, gama din 2020 oferă calitate optimizată a imaginii și sunetului tuturor tipurilor de conținut, prin upscaling la 8K susținut de AI. Funcția de upscaling AI la 8K se bazează pe o rețea de deep learning inteligentă și oferă imagini 8K vii și precise, analizând conținutul și aplicând funcții precum Quad Step Noise Reduction și Sharpness Enhancer [Îmbunătățirea Clarității] pe baza frecvenței, crescând calitatea conținutului cu rezoluție mică până aproape de perfecțiunea 8K.

Funcția AI Sound Pro analizează și clasifică sunetul din cinci categorii de conținut – muzică, filme, sport, drame sau știri – pentru a oferi voci mai clare și un sunet de fundal mai bogat și cu o textură mai clară. Cuvintele rostite sunt izolate și volumul lor crescut, pentru ca telespectatorii să le poată înțelege mai ușor, în timp ce sunetele de fundal sunt identificate, iar scena remixată pe audio 5.1 surround virtual, pentru ca privitorul să se poată adânci și mai mult în acțiune.

LG se dedică total scopului de a le oferi consumatorilor o experiență remarcabilă de vizionare,” a declarat Park Hyoung-sei, președinte LG Home Entertainment Company. “Prin televizoarele LG 8K OLED și NanoCell, clienții știu că achiziționează produse valabile și pe viitor, ce vor oferi o calitate captivantă a imaginii, indiferent de format.