LEGO® NINJAGO® sărbătorește cea de a 10-a aniversare

324

Grupul LEGO invită toți maeștrii Spinjitzu să sărbătorească un deceniu de LEGO® NINJAGO®, lansând un nou set exclusiv, colaborări interesante și o retrospectivă nostalgică a etapelor cheie ale gamei.  

Aventura LEGO NINJAGO a început în 2011, schimbând viețile copiilor din întreaga lume. Astăzi, Grupul LEGO sărbătorește 10 ani de la lansarea mult-iubitei game, care continuă să inspire copii și adolescenți să reconstituie și să construiască scene epice în timp ce își dezvoltă abilitățile de ninja.

Mulți copii au crescut cu LEGO NINJAGO și cu serialul TV LEGO NINJAGO® Maeștrii Spinjitzu, prin intermediul căruia Maestru WU și ninja Kai, Cole, Zane, Jay, Lloyd și Nya le-au predat lecții valoaroase despre viață, folosind abilitățile ninja în lupta cu forțele răului.

Într-o lume în care mulți copii și adolescenți se simt nesiguri pe ei și deopotrivă simt o presiune să se ridice la înălțimea așteptărilor, NINJAGO și-a învățat fanii cum să stăpânească abilitățile ninja sau să fie Ninja în viața de zi cu zi, învățându-i valori precum incluziunea, prietenia și încrederea în sine. Prin intermediul poveștilor cu tâlc, dar și al experiențelor de joacă și de construire, NINJAGO a influențat fanii în mod pozitiv, ajutându-i să descopere adolescența și provocările acesteia. „Vine o zi în care va trebui să ne maturizăm. Iar în acel moment este important să nu uităm lecțiile copilăriei. Întrucât copilăria noastră este cel mai important antrenament pe care îl vom avea.” – Maestrul Wu.

A fost o experiență minunată să văd o gamă de produse transformându-se în ceva de care copiii s-au bucurat timp de 10 ani,” menționează Michael Svane Knap, Design Manager în cadrul Grupului LEGO, responsabil de LEGO NINJAGO din 2013. „Unii au crescut cu LEGO NINJAGO iar acum își exprimă recunoștința, împărtășind cu noi abilitățile învățate, utile pentru tot parcusul vieții. În opinia mea, acesta este cel mai important aspect al LEGO NINJAGO. Copiii învață despre prietenie, încredere și multe altele… Si desigur, ninja sunt cool!”, a adăugat acesta.

Pe lângă episoadele pilot, 13 sezoane ale serialului TV și mai multe scurtmetraje, franciza a inclus și varii seturi și produse LEGO, mai multe jocuri video sau pentru telefon, reviste, cărți de colorat, romane grafice, cărți pentru copii, camere de hotel personalizate și un carusel tematic în cadrul LEGOLAND.

Peste 250 de seturi LEGO NINJAGO au fost lansate începând cu 2011. Printre cele mai populare se numără spinner-ele Spinjitzu, care au evoluat cu timpul. Cele mai noi includ un lansator și mai multe lame, asigurând nenumărate ore de joacă în timp ce copiii învață să devină maeștri Spinjitzu.

Inițial, gama NINJAGO trebuia să fie întreruptă după sezonul 2, în 2021”, menționează Tommy Andreasen, Senior Manager Entertainment Development în cadrul Grupului LEGO, care a lucrat pentru linia de produse LEGO NINJAGO și pentru serial încă de la început. Cu toate acestea, seturile trebuiau să rămână pe piață până în 2013. Succesul continuu a făcut însă ca atât serialul TV cât și produsele să continue până în ziua de azi. „Faptul că 10 ani mai târziu încă ne bucurăm de atât de mult succes demonstrează devotamentul incredibil al fanilor.” a adăugat el.

Pentru a marca cea de a 10-a aniversare, grupul LEGO va lansa în decursul anului 11 seturi LEGACY. Șase dintre aceste seturi vor avea o minifigurină ninja aurie colecționabilă, în ediție limitată. Pe 1 februarie va fi lansat setul Grădinile orașului LEGO NINJAGO pe trei nivele, un tribut adus deceniului NINJAGO. Setul va include mai multe momente din serial și un maestru Wu auriu.

De asemenea, Grupul LEGO face echipă cu mai multe brand-uri de modă și streetwear, pentru a crea o colecție specială, destinată aniversării. Prima colaborare este cea LEGO NINJAGO x HYPE, lansată pe 15 Ianuarie. Inspirația din spatele colecției constă în orașul colorat, futurist, Prime Empire din seria TV 2020 LEGO NINJAGO. Vor urma și alte colaborări similare.

Povestea LEGO NINJAGO de-a lungul timpului va fi spusă pe www.LEGO.com/ninjago10anniversary, cu ocazia aniversării, incluzând conținut generat de fani, construcții lego și fotografii cu piesele. LEGO House va fi de asemenea gazda unei expoziții dedicate celor 10 ani de NINJAGO.